Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
mobile +359 879 368 664
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ 2024
Ранни 40%
ИСПАНИЯ 2024 СПА България
ХОТЕЛИ
ТУРЦИЯ 2024 ИТАЛИЯ
Екскурзии
Екскурзии,ПОЧИВКИ
BELLATRAVEL.BG
Контакти

ИНДИЯ – Златният триъгълник Делхi,Агра,Джайпур,Фатехпур Потвърдена!

6 Нощувки 2149 лв.
 ИНДИЯ – Златният триъгълник Делхi,Агра,Джайпур,Фатехпур Потвърдена!


ИНДИЯ – Златният триъгълник - Делхи , Агра , Джайпур, Фатехпур - Потвърдена!

София - Делхи- - Агра - Джайпур - Делхи - София

Самолетна програма - 8 дни/ 6 нощувки

18.11.2019 - 25.11.2019

1099.00 € / 2149 лв.


Програма
1 ДЕН / СОФИЯ - ДЕЛХИ
Полет София – Истанбул в 16.00 ч. Пристигане в Истанбул в 18.20 ч. Отпътуване за Делхи в 20.55 ч.
2 ДЕН / ДЕЛХИ /закуска и вечеря /
Пристигане в Делхи в в 05.15 ч. Традиционн посрещне на летището с цветни гирлянди. Трансфер до хотел 5*. Закуска и кратка почивка. Следва туристическа обиколка на Стария Делхи - Червената крепост , която днес се счита за една от светините на Индия, разположен на брега на свещенната река Ямуна. Цялата сграда е построена от червен камък, от където идва и името и. Ще посетите джамията Джама Масджид - най- голямата джамия в Индия и една от най-притегателните религиозни сгради в света. Радж Гхат - е мемориал посветен на Махатма Ганди, в близост до брега на река Ямуна в Делхи. Храма Акшардам ,наричан още осмото чудо на света - храм на изкуството, ценостите и вярата., където чужденците, като нас могат да усетят индийския дух, гордеещ се с миналото си, вярващ в настоящето и благословящ бъдещето. Храмът на Лотуса - разкошният храм е дом на Бахайското философско движение. Този шедьовър е сред най-известните и блестящи постижения на съвременната архитектура. Храмът, който прилича на истински лотос, се посещава от над 70 милиона души на година, което го прави един от най-посещаваните храмове в света. Великолепното светилище е отворено за посетители от всякакви религии. Вечеря и нощувка в Делхи в хотел 5*.
3 ДЕН / ДЕЛХИ / закуска и вечеря /
След закуска ще продължим с посещение на останалите забележителности в Ню Делхи : Вратата на Индия - прекрасната порта е известен още като военният паметник посветен на индийските войници загинали по време на Първата световна война и се намира в сърцето на Ню Делхи, проектирана от сър Едуин Лутиенс през 1931 година. Президентството, продължаваме към гробницата на Хумаюн – мавзолей ,построен през далечната 1565 г. за Хумаюн - император на Индия. През 1993 г. е добавена в списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО.
Продължаваме към Бангла Сахиб Гурудвара - най-известният сикхски храм в Делхи. Представлявае цял комплекс, където, освен самия манастир, има язовир Саровара, безплатна трапезария и кладенецът с вода в храма се счита, че има лечебни свойства поради благословиите на Guru Sahib Ji. Кутаб Минар - най – високата кула в Индия и пазар Марпат. Вечеря и нощувка в Делхи в хотел 5 *.
4 ДЕН / Делхи - Агра (204 км / 3-4 часа) / закуска и вечеря /
След закуска пътуване до Агра. Пристигане и настаняване в хотела. Посещение на световно известния паметник на любовта Тадж Махал. Нищо не може да ви подготви подобаващо за мига, в който за първи път ще зърнете Тадж Махал. Той може и да е визуално клише, въплъщение на изящество и романтика, на равновесие и симетрия, архитектурна икона, почитана от три века и половина като най-красивата постройка на света.
Великият моголски император Шах Джахан построява беломраморния Тадж като гробница в почит на любимата си съпруга Мумтаз Махал.
Един от синовете им в крайна сметка ще свали императора и ще го затвори в близкия форт Агра. От своите килии той може да вижда Тадж Махал, оплаквайки загубата на своята съпруга и на империята си. Следва посещение на крепостта Агра. Изграден от червен камък и простиращ се на 380 000 кв. м. Agra Fort удивява със своята архитектура. Съдържа в себе си смес от персийски, европейски и индийски орнаменти. Крепостта има неправилна форма и е опасана от две стени, правещи множество извивки – външната е висока 40 метра, а вътрешната - 70 метра. На определени разстояния са издигнати мощни бойници с малки отвори за стрелба, които затруднявали противника и предпазвали защитниците на Agra. За допълнителна сигурност около форта бил прокопан дълбок ров.Вечеря и нощувка в хотел 5 * в Агра.
5 ДЕН / АГРА – ДЖАЙПУР ( 238 км / 3-4 ч ) / закуска и вечеря /
Закуска. Продължаваме към Джайпур и по пътя ще посетим град Фатехпур Сикри. Легендарният град е построен от най-великия моголски владетел Акбар в края на ХVІ в. и днес е включен в списъка на ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство. Фатехпур Сикри е построен от най-добрите архитекти на Индия и Персия в продължение на 14 години в периода 1571 и 1585 г. По време на управлението на Акбар, Северна Индия достигнала незапомнен разцвет. Макар и построен преди 400 години, Фатехпур Сикри е изключително добре запазен. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотел 5* в Джайпур.
6 ДЕН / ДЖАЙПУР / закуска и вечеря /
След закуска отпътуваме за селището Амер където се намира укрепената резиденция на Раджа Ман Сингх I в северното предградие на Джайпур, на гребена на скалист хълм зад езерото Маота. Ман Сингх, един от първите военни ръководители на император Акбар, започва изграждането на Амбър - крепост-дворец от червен и бял пясъчник през 1592 година. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Двореца на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, който е използван, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Ще се повозите на рикши и ще имате свободно време за пазаруване на местния пазар. Вечерта ще посетим храмът Birla Mandir. Намира в южната част на Джайпур, в непосредствена близост до крепостта Moti Dungri. Джайпур Бирла Мандир (или храмът Лакшми Нараян) е построен през 1985 г. от известен индустриалец. Той е известен със своята архитектура, защото символизира мира между всички религии. Вечеря. Нощувка в хотел 5* в Джайпур.
7 ДЕН / ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ (265 км / 5-6 часа) / закуска и вечеря /
След закуска отпътуване за Делхи. Пристигане и настаняване в хотел 5 *. Остатъкът от деня е свободен за самостоятелни дейности. Вечеря и нощувка в хотел 5* в Делхи.

 

Цената включва:
самолетен билет София – Делхи – София
летищни такси
чекиран багаж 30 кг и 7 кг ръчен багаж
трансфери
3 нощувки в Делхи със закуски и вечери в хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5* или подобен
1 нощувка в Агра със закуска и вечеря в хотел Crystal Sarovar 5* или подобен
2 нощувки в Джайпур със закуски и вечери в хотел Hilton Jaipur 5* или подобен
посещение на туристическите обекти описани в програмата
входни такси и билети за туристическите обекти описани в програмата
езда на слон до крепостта Амбър в Джайпур
екскурзовод на български език
медицинска застраховка за покритие 10000 евро


Цената не включва
:
виза за Индия /заплаща се предварително/ – 82 евро
доплащане за единична стая – 250 евро
застраховка „Отказ от пътуване“
бакшиши
лични разходи

Необходими документи:
международен паспорт , валиден минимум 6 месеца от датата на връщане

актуална снимка електронен формат 600 х 600 пиксела

 

Депозит при записване : 520 евро
Доплащане: 45 дни преди датата на отпътуване

 

Анулации и неустойки:

* при повече от 60 дни преди датата на заминаване - няма

* от 60 до 45 дни преди заминаване се удържа внесеният деподит

* от 45 до 20 дни преди заминаване – 70 % от стойността на екскурзията

* при по малко от 20 дни преди заминаване се удържа стойността на цялата екскурзия

 

Цената е валидна при минимум 15 човека!
8 ДЕН / ДЕЛХИ - СОФИЯ
Трансфер до летище Делхи за полет до Истанбул в 06.55 ч. Кацане в Истанбул в 11.30 ч.
Излитане от Истанбул за София в 14.45 ч. Пристигане на летище София в 15.05 ч.

 

123.BG Ltd