Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
mobile +359 879 368 664
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ 2024
Ранни 40%
ИСПАНИЯ 2024 СПА България
ХОТЕЛИ
ТУРЦИЯ 2024 ИТАЛИЯ
Екскурзии
Екскурзии,ПОЧИВКИ
BELLATRAVEL.BG
Контакти

МАЛДИВИ

Малдивският архипелаг се състои от 26 атола, обединяващи 1190 коралови острова, от които само 203 са обитаеми. Състои се коралови рифове и пясъчни ивици по протяжението на 960 км дълга подводна планинска верига, издигаща се от дълбините на Индийския океан. Тук мечтата Ви за дълги, бели, обгърнати от палми пясъчни плажове, тюркоазено синя и прозрачна като стъкло вода, става реалност.

Виза За престой до 30 дни не е необходима виза за български граждани ( международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на пътуване )На туристите се предоставя 30-дневна безплатна виза при пристигане.

Международния Ви паспорт трябва да има валидност поне 1 месец, от датата на заминаване от Малдивите.

 Всеки пътуващ трябва да попълни онлайн здравна декларация, в рамките на 24 часа преди заминаването. Тази декларация е достъпна на https://imuga.immigration.gov.mv/

· Считано от 10 Септември 2020, всички туристи са длъжни да представят резултат от PCR тест, доказващ отрицателен резултат за COVID-19 преди влизането в Малдивите на английски език, направен не по-рано от 72`

 Лица, които имат история на контакт със съмнителен или потвърден случай на COVID-19 през последните 14 дни и / или лица с треска, или симптоми като кашлица, възпалено гърло, задух през последните 14 дни не трябва да пътуват до Малдивите.

 Всички пътници ще бъдат подложени на скрининг на телесната температура при пристигане

· При проява на симптоми на Covid-19, при кацане на летището е възможно да бъде направен допълнителен PCR тест на място.

· Всички пътници трябва да носят маски, да дезинфекцират ръцете си и да спазват дистанция

·По време на престоя Ви на Малдивите

· Във всички хотели и други туристически съоръжения има достъп до медицински услуги, голям запас от лични предпазни средства и мениджър по безопасност, който ще съдейства на гостите на хотела при всякакви въпроси свързани с COVID-19.

По време на престоя си, туристите нямат право да пътуват до други острови, освен острова на който са отседнали, както и до столицата Мале.

БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ ЗА МАЛДИВИТЕ

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:Всички острови на Малдивите са коралови, така че е строго забранено изнасянето на корали от държавата или увреждане на крайбрежната зона. Нарушаването може да доведе до сериозни глоби.Алкохол е разрешено да се консумира само на островите от туристите.Въпреки,че има и острови на които хотелите съжителстват с местно население и там е забранена консумацията му дори и в хотела. В тази връзка внасяне и изнасяне на алкохол от държавата е забранено.

Всички острови на Малдивите са коралови, така че е строго забранено изнасянето на корали от държавата или увреждане на крайбрежната зона. Нарушаването може да доведе до сериозни глоби.  Митнически изисквания:Разрешен е безмитния внос на макс. 200 къса цигари и 125 мл парфюмерия.В страната е забранен вноса на: каквито и да е алкохолни напитки, наркотици, порнографски материали, колбаси и други изделия от свинско месо, антиислямска литература, оръжие (в това число и за подводен лов), режещи предмети, животни.

Климат

Климатът е тропически морски. Средната температура на въздуха е +28-30°С (нощен минимум — около +25°С) целогодишно, а на водата — + 24–27°С. Вечер и през ноща са възможни кратки превалявания. Поради близостта до екватора сезоните изменения, свързани с мусоните, са незначителни. Най – благоприятни са условията в периода на североизточния мусон ( от ноември до април ). От май до октомври, по време на юго-западния мусон, времето е много по- влажно. Най-голяма е вероятността за бури и силно вълнение през юни и декември. Приливите и отливите са практически незабележими.

Парични средства Официална парична единица — малдивската руфия ( състои се от сто лаари ). Приблизителен курс към щатския долар 13:1.  В курортите разплащанията са възможни и в долари или чрез кредитни карти.

Транспорт

Най - разпространеният транспорт са лодките «дони» («dhoni») с плоско дъно. За полети между островите може да се използва и хидросамолет. По суша придвижването е на велосипеди и мотоциклети, автомобили има само в столицата.

Население   Малдивците са смесена раса, основните етнически групи са индийците и синалезите, също така в страната живеят африканци и араби. 1/3 от населението живее в Мале. 

 

 

Почивка на МАЛДИВИ 2022 - 7 нощувки

Почивка на МАЛДИВИ 2022 - 7 нощувки
7Нощувки
2625 лв.
10дни / 7нощ. All Inclusive, Нощувка и закуска, All Inclusive Premium, Полупансион, Пълен пансион, FBB 17.12.2021 - 20.04.2022

МАЛДИВИ 2021/2022 ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ

МАЛДИВИ 2021/2022 ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ
7Нощувки
1850 €
София - Мале - София 9 ДНИ /7 НОЩУВКИ 29.08.2021г.ДО МАЙ 2022г.ВСЯКА СЕДМИЦА.
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 

123.BG Ltd