Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
mobile +359 879 368 664
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ 2024
Ранни 40%
ИСПАНИЯ 2024 СПА България
ХОТЕЛИ
ТУРЦИЯ 2024 ИТАЛИЯ
Екскурзии
Екскурзии,ПОЧИВКИ
BELLATRAVEL.BG
Контакти

Гранд Тур на ПЕРУ

17 Дни/15Нощувки 8876 лв.
Гранд Тур на ПЕРУ

 Гранд Тур на ПЕРУ

ОТ КРАЙБРЕЖИЕТО ДО АНДИТЕ

17 дни/ 15 нощувки/ 15 закуски/ 13 обяда/ 13 вечери

Самолет 17 дни / 15 нощувки

Маршрут: СОФИЯ – ЛИМА - ПАРАКАС – НАСКА – АРЕКИПА - КАНЬОНЪТ КОЛКА - ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА - КУСКО - СВЕЩЕНАТА ДОЛИНА - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА - СОФИЯ

Дати на отпътуване: 21.11.2017 г.

ДатаВъзрастен в двойна стаяДвойна стаяЕдинична стая
21.11.2017 г.       8876 лв.17752 лв.9676 лв.

Цената включва:
* Самолетен билет София-Лима-София;*Летищни такси;
*15 нощувки;*15 закуски;*13 обяда;*13 вечери;
* Вътрешен полет Куско-Лима;* Летищни такси вътрешен полет;
* Всички трансфери по порграмата;
*Водач-преводач от агенцията през цялото пътуване;
*Настаняване в хотели 3* в двойни стаи;
*Местни екскурзоводи на френски език;
*Обиколка на Лима;*Разглеждане на археологическия обект Пачакамак;
*Екскурзия до Наска;*Посещение на Мачу Пикчу;
*Вход за естествените минералните басейни в долината на Колка;*Екскурзия с корабче до Балестовите острови;
*Разходка сред пустинята в специално приспособени двуколки (бъги);*Обиколка на Арекипа;
*Разходка из резервата Агуада Бланка;*Екскурзия до Колка;*Екскурзия до Пуно;
*Разглеждане на Пукара;*Обиколка на Куско;
*Екскурзия до полуостров Чукуито;*Екскурзия по езерото Титикака;
*Разходка с корабче до островите Урос;
*Разглеждане на солниците на Марас;
*Разглеждане на циркусите на Марай;
*Разглеждане селището Чинчеро;
*Влак до Агуас Калиентес;
*Влак до Оянтайтамбо;
*Медицинска застраховка с лимит 10 000 евро с Асистанс;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
допълнителни услуги, не включени в описанието на програмата;
лични разходи;
полет над линиите на Наска ( по желание заплаща се в България);
бакшиши ( екскурзоводи и шофьори) 3 евро на човек на ден = 48 евро( заплащат се в България);
входни такси за посещаваните обекти - около 100 $

РЕЗЕРВАЦИЯ:
Предоставяне на копие от паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане
Депозит в размер на 1500 евро или 2900 лева
Доплащане до 45 дни преди отпътуване

ПРОГРАМА 


1-ви ден Лима
Отпътуване за Перу. Пристигане в Лима следобед. Трансфер и нощувка в хотел Британия в Мирафлорес, оживен квартал, истинския културен център на Лима. Нощувка.

2-ри ден Паракас
Сутринта след закуска първо запознанство с Лима. Започваме нашата обиколка с посещение на Мирафлорес – съвременен район, разположен на брега на Тихия океан, както и на Парка на Любовта. Продължаваме с Пласа де армас – централния площад, в сърцето на стария град, където се намират Катедралата, Кметството и Президентският дворец. Ще посетим църквата Сан Франсиско, една от най-старите в града, както и прилежащите и катакомби. След това продължаваме по направление на Паракас, където пристигаме късен следобед. По пътя посещение на археологическия обект Пачакамак. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел в Паракас.

3-ти ден Паракас-Наска
Сутринта след закуска трансфер до пристанището в Паракас, където ще се качим на корабче за Балестовите острови – скалисти образувания с пещери и естествени арки, приютили цели популации тюлени и над 60 вида морски птици – Хумболдтови пингвини, пеликани, рибарки, корморани и др. Към 10:30 се връщаме в Паракас и продължаваме по посока Наска. По пътя ще спрем в една бодега, където се дестилира писко – националната алкохолна напитка. Чудесен предтекст да я опитаме! След това ще спрем в лагуната Уакачина – оазис като от пощенска картичка насред пясъчните дюни, където ще потеглим на разходка сред пустинята в специално приспособени двуколки (бъги). Гарантираме ви наистина незабравими емоции. Малко преди пристигането в Наска ще спрем на една панорамна площадка, откъдето ще наблюдаваме две от прословутите фигури на Наска. Пристигане в Наска. Свободно време, за да се даде възможност на желаещите, да летят със самолет над линиите на Наска. Настаняване, вечеря и нощувка.
Линиите на Наска: С оглед на инцидентите, случили се при полетите над Наска и липсата на яснота за причините за инцидентите, както и за взетите мерки за подобряване на сигурността при полетите, перуанската фирма не предлага опцията “полет над Наска”. В случай, че желаете да осъществите такъв полет, можете да направите резервация на място в Наска. Нашият екскурзовод ще ви придружи до фирмите с най-добра репутация. Цените варират между 80 и 120 $ според сезона.

4-ти ден Наска- Арекипа
Закуска. В 10:00 потегляме към пустинята на юг от Наска, за да посетим гробището Чаучияс, датиращо от периода преди Колумб, с мумии от преди 1000 години. Продължаваме нашия път към Арекипа следвайки линията на тихоокеанското крайбрежие. По пътя ще имаме възможност да спираме на места, незавладяни още от туристите. Привечер пристигане в Арекипа. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел.

5-ти ден Арекипа – Колка
Закуска. Заобиколена от 3 вулкана и изградена от светъл вулканичен камък, Арекипа – “белият град” – притежава единствена по рода си архитектура, заради която е включена в списъка за Световното и историческо наследство на ЮНЕСКО. След закуска посещение на площада в живописния квартал Янауара, както и на панорамната площадка Кармен Алто, откъдето се разкрива прекрасна гледка към долината на Арекипа и заобикалящите я вулкани. След това ще посетим колониалния център, централния пазар и манастира Санта Каталина, един от най-красивите колониални манастири на Южна Америка. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотела.

6-ти ден Колка
След закуска се отправяме към каньона Колка. Изкачваме се на Алтиплано (огромно плото в Андите) на над 4000 м надморска височина и прекосяваме резервата Агуада Бланка, където ще имаме възможност да наблюдаваме местната фауна : различни видове лами – вигони, алпака, както и малки чинчили. След като преминем планински проход на 4900 м височина, ще се спуснем в долината на Колка в селището Чивай (3500м). След обяда ще се отправим на кратка разходка (около 2 часа) из обработваемата част на долината, по време на която ще имаме възможност да се изкъпем в минералните басейни, където водата извира при температура над 40 градуса. Завръщане в Чивай. Вечеря и нощувка в хотел.

7-ми ден Колка – Пуно
Ранна закуска към 06:00 сутринта. Отправяме се през долината на Колка към панорамната площадка Крус дел Кондор, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към каньона, към реката, течаща на 1000 м под нас и високите над 2500 м скали отсреща. Това е и мястото, откъдето ще наблюдаваме величествения полет на кондорите, минаващи понякога на 10 метра от нас. Завръщане през обработваемата част на долината със спиране в няколко типични за района селца. След обяд се отправяме през Алтиплано към Пуно. Пристигаме в Пуно късен следобед. Вечеря и нощувка в хотел.

8-ми ден езерото Титикака : полуостров Чукуито и островите Урос
След закуска потегляме към полуостров Чукуито, където пред нас ще се открият великолепните пейзажи на езерото Титикака и ще прекосим земеделските общности аймарас, извън туристическите маршрути. Ще направим кратка разходка (1-2 часа), за да се полюбуваме на смайващите гледки към езерото и Кралските Кордилиери в Боливия. След обяда ще се качим на корабче по посока на островите Урос – плаващи острови, изградени от тръстика. В късния следобед завръщане в Пуно. Вечеря и нощувка в хотела.

9-ти ден Пуно – Куско
След закуска се отправяме към археологическите останки в Пукара, където ще открием следи от първите цивилизации, населявали Алтиплано, предхождащи цивилизацията на инките. След това продължаваме през прохода Ла Рая, който бележи края на Алтиплано и началото на долината в Андите, където е възникнала цивилизацията на инките. Спираме за обяд, после продължаваме към храма на инките във Виракоча и селището Андауайлияс, където се намира “Сикстинската капела” на Андите. В късния следобед пристигаме в Куско и се настаняваме в хотел Инкари, разположен в историческия център. Вечеря и нощувка.

10-ти ден Куско
След закуска потегляме към археологическите обекти от времето на инките Тамбомагай, Пука Пукара, Кенко и крепостта Саксайуаман, изградена от огромни каменни блокове, подредени един върху друг с нечувана точност. Отгоре се разкрива спираща дъха панорама към града. После се спускаме към града към храма на Слънцето, политически и религиозен център на империята на инките, както и централния пазар, пъстро и живописно средище на живота в Куско. Свободно време следобед. Вечеря и нощувка в хотела.

11-ти ден Куско – Писак – Морай – Оянтайтамбо
След закуска потегляме към Свещената долина на инките. Ще посетим градчето Писак, едно от най-важните и зрелищни селища в долината и ще се разходим по улиците и из известния пазар на занаятчийски изделия и накрая селището Оянтайтамбо с кацналата в планината крепост. Вечеря и нощувка в селцето на инките в хотел.

12-ти ден Оянтайтамбо – Мачу Пикчу - Оянтайтамбо
Рано сутринта се качваме на влака за Агуас Калиентес, известен също като Мачу Пикчу Пуебло, откъдето ще се изкачим до Мачу Пикчу, за да се възползваме от красотата на мястото преди да пристигнат тълпите туристи с влаковете от Куско. След двучасовата беседа ще разполагаме с голяма част от деня, за да се разходим свободно из всички кътчета на това невероятно археологическо чудо. Следобед слизаме в Агуас Калиентес за да хванем влака за Оянтайтамбо. Пристигане вечерта. Вечеря и нощувка в хотела.

13-ти ден Свещената долина
След закуска потегляме към циркусите на Морай, удивителни концентрични тераси със съвършено кръгла форма. Следват солниците на Марас, където се е добивала сол ръчно от праисторически времена до наши дни и типичното селище Чинчеро, великолепната испанска църква, издитната на мястото на старо светилище на инките. Завръщане в Куско късен следобед. Вечеря и нощувка в хотел.

14-ти ден Куско - Лима
Трансфер до летището за полет до Лима. Свободно време. Нощувка в хотел в Мирафлорес.

15-ти ден Лима
Закуска. Свободно време. Отпътуване от Перу. Полет през Амстердам. Нощувка.

16-ти ден Амстердам
Закуска. Отпътуване за България.

17-ти ден София
Пристигане в София.

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Lima: Britania или подобен
Paracas: La Posada del Emancipador или подобен
Nazca: Casa Andina Classic или подобен
Arequipa: Casa Andina Classic или подобен
Colca: Eco Inn или подобен
Puno: Hacienda Plaza или подобен
Cusco: San Agustin Internacional или подобен
Vallée Sacrée: Hacienda Valle или подобен

KL3076 21NOV SOFAMS 07:00 09:00
KL 743 21NOV AMSLIM 12:35 19:15
KL 744 05DEC LIMAMS 21:05 15:25+1 НОЩУВКА
FB 462 07DEC AMSSOF 10:20 14:00


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
безвизов режим за български граждани;
необходим документ за влизане в страната с паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на връщане
няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната
Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове
Агенцията си запазва правото да променя реда на екскурзиите
Офертата важи при минимум 10 плащащи туриста.
Резервацията се прави с депозит от 1500 евро!!!
Остатъкът до пълния размер на сумата трябва да бъде внесен не по-късно от 45 дни преди тръгване!!!
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

123.BG Ltd