Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
mobile +359 879 368 664
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ 2024
Ранни 40%
ИСПАНИЯ 2024 СПА България
ХОТЕЛИ
ТУРЦИЯ 2024 ИТАЛИЯ
Екскурзии
Екскурзии,ПОЧИВКИ
BELLATRAVEL.BG
Контакти

ЧИЛИ И ПЕРУ – ПО ПЪТЯ НА ВИНОТО И ИНКИТЕ

14 Дни/10Нощувки 8354 лв.
ЧИЛИ И ПЕРУ – ПО ПЪТЯ НА ВИНОТО И ИНКИТЕ

ЧИЛИ И ПЕРУ – ПО ПЪТЯ НА ВИНОТО И ИНКИТЕ

16.10.2017 – 29.10.2017

14 ДНИ, 10 НОЩУВКИ + 1 В ЛОНДОН

Сантяго де Чили – Валпараисо – Виня дел Мар – Сан Педро де Атакама – Лима – Наска – Куско – Урубамба – Мачу Пикчу – Пуно – езерото Титикака

Отстъпка за ранно записване до 15.06.2017 г – 250 лева от пакетната цена!

Цена на човек в двойна стая – 8354 лева 

 
1-ви ден: 16.10.2017 – СОФИЯ -ЛОНДОН
Заминаване от летище София за Сантяго де Чили с редовен полет на АК British airways през Лондон в 14:30ч. Кацане на летище Хийтроу в 16:00ч. Прехвърляне на полет за Сантяго де Чили в 21:55ч.
 
2-ри ден: 17.10.2017 – ЛОНДОН – САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ
Кацане в Чили в 08:30ч. Посрещане от представител на местния партньор.
Преди настаняването в хотела ще направим кратка обзорна екскурзия на столицата. Ще започнем с новия модерен финансов център на града, ще продължим към старата част на града и ще видим Университетското градче с типичните къщи и сгради, сградата на La Moneda или Парламента.
След това ще минем покрай главния площад с неговите интересни сгради, ще се потопим в парка Parque Forestal, за да се насладим на Музея за Изящни изкуства, и ще посетим бохемския квартал Bellavista и хълма San Cristóbal, от където се открива спираща дъха гледка към града.
Обиколката ще завърши с квартала El Golf – най-новата част на града, в който се намират множество посолства и седалища на големи местни и международни фирми.
Пристигане в хотел Torremayor Providencia 4*  или подобен и настаняване. Свободно време. Нощувка. 
 
3-ти ден: 18.10.2017 – САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ – ВАЛПАРАИСО – ВИНЯ ДЕЛ МАР (около 120км, с автобус)
Закуска в хотела. Днес ще направим целодневно посещение на пристанищния град Валпараисо и най-известния курорт на Тихия океан Виня дел Мар.
Отпътуваме рано сутринта от хотела към Валпараисо. По пътя ще пресечем долината Curacavi, известна с производството на плодове и грозде, както и с многобройните винарни и пазари за местните плодове. След това ще продължим през долината Casablanca, популярна като една от най-бързо развиващите се производители на грозде и вино в страната. Пейзажът тук е много зелен и очарователен.
След пристигането си в магнетичното пристанище Валпараисо (част то ЮНЕСКО), ще се разходим из тесните улички, малките хълмчета, пътечките и терасите на амфитеатрално разположения град. Тук всеки ъгъл е пропит с изкуство, всяка сграда е достойна за адмирации, а всяка фасада подходяща за снимка. Ще се изкачим до хълмовете с малките влакчета (включено в цената), за да се насладим на гледката.
След това се отправяме към Виня дел Мар, където ще видим прекрасните плажове на океана. Ще направим и обиколка на най-големите забележителности – най-старата църква в градчето Parroquia Nuestra Senora de Dolores, построена пред 1882г. и няколко пъти реконструирана в периода до 1912г., замакът Wulff – построен от известен местен предприемач в началото на 20-ти век, намиращ се на самото пристанище, от който се открива прекрасна гледка към океана. Ще минем покрай парка Quinta Vergara, който е най-големия в курорта и не без основание той да се нарича Град на Градините. В северната част на центъра се намират Двореца Риоха (старо имение, известно с прилежащия красив парк, днес превърнат в общински музей), както и Археологическия музей на града.
Настанявяне в хотел Best Western Marina del Rey 4* или подобен във Виня дел Мар. Нощувка.
 
ДЕН 4 – 19.10.2017  ВАЛПАРАИСО – САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ – КАЛАМА - САН ПЕДРО ДЕ АТАКАМА
След закуска, трансфер до летището в Сантяго де Чили за полет до Калама. Пристигане в Калама, посрещане и трансфер до хотела в Сан Педро де Атакама.
Настаняване в хотел  Altiplanico 4*или подобен. Нощувка.
 
ДЕН 5 – 20.10.2017 САН ПЕДРО ДЕ АТАКАМА
Закуска в хотела. Предстои ни целодневна екскурзия в района до Долината на смъртта и Лунната долина, както и посещение на археологическите забележителности Пукара де Китор (Pukara de Quitor) и Тулор (Tulor).
Пукара де Китор (Pukara de Quitor) е една от най-древните крепости на племената предшествали инките, датираща от 12в. Селището Quitor е било с такава стратечигеска позиция в скалите, че е било лесно защитавано от всички страни. През 1992 г. се реставрира изцяло и днес това е една от най-добре запазените крепости от 12-ти век.
Тулор (Tulor) ще ни пренесе назад във времето, когато тук се заражда първото селище в страната, наричано Aldea de Tulor.Сградите тук са били направени от кал и клей и датират от 8-12 в. В района могат да се намерят човешки останки от същия период и да се видят много вкопани в земята кладенци, от които е извличана вода. Мястото по настоящем продължава да се изучава от археолозите. 
Ще продължим към пустинята Атакама, където ще спрем в Долината на смъртта и Лунната долина, части от Националния Резерват Los Flamencos, разположени само на няколко километра от Сан Педро. Долината на смъртта е част от Кордилера де ла Сал (Солната планина). Името й идва от факта, че в миналото тази естествена пропаст е била невъзможна за прекосяване от хора или животни, за което свидетелстват много останки в околността. Долината е известна също с красивите си скални форми в най-различни цветове, резултат на дългогодишни ерозионни процеси.
Лунната долина е единот най-сухите пустинни райони на света, също част от Кордилера де ла Сал и представлява малка депресия в солената земя, достигаща до 500 м. в диаметър. Тук могат да се видят доста причудливи скални форми наподобяващи повърхността на луната, резултат от поредица от трансформации на земната кора причинени от свиване на воднистата повърхност разположена под солното езеро.
Тук ще посетим солните пещери, преди да се изкачим на върха на най-голямата дюна, от която се открива незабравима гледка към Андите на залез слънце.
Връщане в хотела в Сан Педро де Атакама и нощувка.
 
ДЕН 6 – 21.10.2017 САН ПЕДРО ДЕ АТАКАМА – КАЛАМА – САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ - ЛИМА
Закуска. Свободно време.
Ранния следобед ни престои трансфер до Калама за полет до Лима през Сантяго де Чили.
Пристигане в Лима, посрещане от преставител на местния партньор в Перу. Трансфер и настаняване в хотелJose Antonio 4*или подобен. Нощувка.
 
ДЕН 7 – 22.10.2017 ЛИМА – НАСКА – ЛИМА (около 400км, с автобус)
Закуска. Целодневно посещение на Наска, където ще научим повече за линиите,  произхода на които нито един учен или археолог не е обяснил.
Платото Наска се намира на около 400 м. южно от Лима, в близост до едноименния град. Линиите Наска са обявени през 1994 г. за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, но остават с неизяснен произход и до днес. Създадени през периода на цивилизацията на Наска между 500 г. пр. н.е. и 500 г., линиите са сложни и представляват различни фигури – около 70 от тях изобразяват животни и птици, други – дървета и цветя. Смята се, че предназначението им е било религиозно, но теориите за това са многобройни и противоречиви. Най-големите фигури достигат до 370 м. в дължина, а цялата територия, на която са направени те достига до 450 кв.км. Специфичният за района на платото климат – целогодишно сух и безветрен, обуславя и запазването на линиите през вековете.
Ще има възможност за полет над линиите на Наска (срещу допълнително заплащане). Обяд в местен ресторант (включен в цената).
Късно вечерта връщане в хотела в Лима. Нощувка.
 
ДЕН 8 – 23.10.2017 ЛИМА – КУСКО –УРУБАМБА (около 53км, с автобус)
Ранна закуска. Трансфер до летището за полет до Куско. Пристигане и посрещане от местния екскурзовод в Куско.
Отправяме се към долината Урубамба. Известната Свещена долина на инките е една от най-големите забележителности на Перу и се намира на около 80 км. северно от Куско. Свещената долина е процъфтявала бавно в периода от 1000 г. до 1400 г., когато инките са простирали постепенно властта си над местните народи. Интересът им към долината е бил провокиран от нейната надморска височина, изключително подходяща за отглеждане на царевица. Царевицата е била много тачена заради обичаната от инките напитка chicha (ферментирала напитка от царевица), която е била неразделна част от всяка религиозна церемония или празник.
Долината е била не само първостепенен производител на царевица за тях, но и едно от най-богатите места в империята им. Територията на империята е била разделена на три почти равни части – едната част е била отредена за императора с неговите имения, другата част – за религиозни цели, а третата част за фермерите, които са обработвали земята. Долината Урубамба е била център на императорската част от края на 14-ти век (1380 г.) до началото на 16-ти век. През 1537 г. император Манко води битка за нея с испанските колонизатори и няколко години по-късно я губи, и тя става част от Испанската колониална империя. 
Настаняване в хотел Jose Antonio Cusco 4* или подобен. Нощувка.
 
ДЕН 9 – 24.10.2017 КУСКО – МАЧУ ПИКЧУ – КУСКО (около 80км, с автобус и влак)
Закуска. След това се отправяме към железопълната гара, за да вземем влак до Aguas Calientes.
Днес ще посветим деня на разглеждане на Мачу Пикчу и ще разберем повече за неговото изграждане, история и ежедневието на жителите му.
Мачу Пикчу е разположен на 2430 м. надморско равнище, на ръба на планински хълм, на около 80 км. северозападно от Куско. Въпреки близостта си до Куско, Мачу Пикчу не е бил открит от испанските завоеватели през 16-ти век, което обуславя и изключително добре запазения комплекс от сгради и улици. Възникването му е през 15-ти век, когато император Пачекути го прави свой център от 1438 г. до 1472 г. Градът е изоставен 100 г. по-късно  - около 1572 г., когато испанците достигат и завземат Куско. Смята се, че голяма част от местното население е било повалено от дребна шарка, донесена от пътуващи през страната хора, малко преди испанците да завладеят земите наоколо. През 1867 г. мястото за пръв път е открито от германски предприемач, а американският историк Хиръм Бингъм е първият човек дошъл тук да го изследва през 1911 г.
Понастоящем голяма част от комеплекса е реставрирана, за да могат посетителите да придобият по-добра представа за това как е изглеждал някога. Основните сгради на светилището и досега са негова най-голяма притегателна сила – камакът Inti Wanata(ритуален камък, сочещ слънцето), Храмът на слънцето и Стаята на трите прозореца, всички посветени на божеството Inti – най-важното божество, почитано от инките, олицетворяващо слънцето.
Връщане с влак до Куско. Трансфер до хотела и нощувка.
 
ДЕН 10 – 25.10.2017 – КУСКО – ПУНО (около 380 км, с автобус)
Закуска. Отпътуване за Пуно по „Пътя на слънцето“: ще минем покрай градовете Andahuaylillas, Raqchi и Pukara.
В Andahuaylillas ще посетим бароковата църква, посветена на Св. Петър, известна с невероятните си фрески, от където идва и прякора й – Сикстинската капела на Америка.
Градчето Raqchi се намира на около 110км. от Куско на 3480м. надморска височина, популярно с Храма набожеството Виракоча (Wiracocha - едно от основните божества, почитани от инките, поставящо начало на всичко в света).
Пукара е първият урбанизиран район около Пуно. Фактите показват, че тук е имало селище още през 1800г. преди новата ера. Все още могат да се видят частите на града, в които са жилвяли местните хора и мястото за церемонии, което е по-добре запазено. На мястото за церемонии има 9 пирамиди, направени от фино издялани камъни с различна големина и форма.
Пристигане в Пуно вечерта. Настаняване в хотелJose Antonio Puno 4* или подобен и нощувка.
 
ДЕН 11 – 26.10.2017 – ПУНО  - ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА - ПУНО
Закуска. Днес ще посетим островите Урос и Такиле: плаващите острови на езерото Титикака.
Ще пътуваме с лодка по най-високо разположеното езеро в света – Титикака, и ще се потопим в ежедневието на местните жители, далеч от модерния свят.
Урусите, както ги наричат, са местинте хора, живеещи на 42 плаващи острова, изградени от суха тръстика. В миналото урусите са се смятали за деца на слънцето, собственици на езерото и на водата, и че в кръвта им тече черна кръв, тъй като не са чувствали студ. Днес хората, населяващи района на езерото Титикака не говорят древния език уру, нито практикуват старите си вярвания, но са запазили някои от старите си обичаи, с които ние ще се запознаем по време на разходката ни.
Връщане вечерта в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 12 – 27.10.2017 – ПУНО – ХУЛИАКА – ЛИМА - ЛОНДОН
Закуска. Трансфер до летището в Хулиака, от което ще вземем вътрешен полет до Лима.
Свързващ полет за Лондон в 20:00ч.
 
 
ДЕН 13 – 28.10.2017 – ЛОНДОН
Кацане на лещите Гетуик в Лондон в 14:20ч. Трансфер до хотел в района на летище Хийтроу.
Свободно време в Лондон. Нощувка.
 
ДЕН 14 – 29.10.2017 – ЛОНДОН – СОФИЯ
Ранно отпътуване от Лондон за София в 08:10 ч. Кацане в България в 13:15ч.
 
 
Пакетни цени с включени летищни такси:
 
*Отстъпка за ранно записване до 15.06.2017 г –250 лева от пакетната цена.
Цена на човек в двойна стая – 8354 лева
 
Стандартни цени на човек след 15.06.2017
 
 
Дата
 
 
На човек в двойна стая
 
 
Единична стая
 
 
 
Трети възрастен на доп. легло
 
 
16.10.2017 г.
 
 
4399 Евро / 8604 Лева
 
 
5049 Eвро / 9875 Лева
 
 
4329 Евро /  8467 Лева
 
 
 
Цената е в ЕВРО/ ЛЕВА на човек и включва:
·         Самолетни билети София- Лондон – Сантяго де Чили – Лима – Лондон - София с АК British Airways с включени летищни такси и багаж до 23кг;
·         Вътрешен полет Сантяго де Чили – Калама с включени летищни такси и багаж до 20кг;
·         Вътрешен полет Калама – Сантяго де Чили – Лима с включени летищни такси и багаж до 20кг;
·         Вътрешен полет Лима – Куско – Хулиака – Лима с включени летищни такси и багаж до 20кг;
·         1 нощувка със закуска в хотел Torremayor Providencia 4*  или подобен в Сантяго де Чили;
·         1 нощувка със закуска в хотел Best Western Marina del Rey 4* или подобен във Виня дел Мар;
·         2 нощувки със закуски в хотел Altiplanico 4*или подобен в Сан Педро де Атакама;
·         2 нощувки със закуски в хотел Jose Antonio 4*или подобен в Лима;
·         2 нощувки със закуски в хотел Jose Antonio Cusco 4* или подобен в Куско;
·         2 нощувки със закуски в хотел Jose Antonio Puno 4* или подобен в Пуно;
·         1 нощувка без закуска в хотел 3* в района на летището в Лондон;
·         1 обяд по време на екскурзията до Наска;
·         Всички трансфери по програмата;
·         Екскурзионна програма в Сантяго де Чили;
·         Еднодневна екскурзия до Валпараисо и Виня дел Мар;
·         Екскурзионна програма в Сан Педро де Атакама;
·         Еднодневен тур до Наска от Лима;
·         Посещение на Мачу Пикчу;
·         Посещение на долината Урубамба;
·         Посещение на плаващите острови на езерото Титикака;
·         Екскурзионна програма по „Пътя на Слънцето“ в Пуно;
·         Всички входни такси по програмата;
·         Бутилка минерална вода на ден по време на целия маршрут в Чили;
·         Екскурзовод на английски език по време на целия престой с превод на български;
·         Преставител от туроператора по време на пътуването при минимум 15 туристи;
·         Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро;
Цената не включва:
·         Полет със самолет над линиите на Наска;
·         Хранения извън посочените по програмата;
·         Разходи от личен характер;
Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
ü      до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
ü      от 59 дни до 31 дни-депозита;
ü      от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.
 
Разписание на полетите:
16.10   СОФИЯ    14:30 ЛОНДОН 16:00                        <
ЧИЛИ И ПЕРУ – ПО ПЪТЯ НА ВИНОТО И ИНКИТЕ ЧИЛИ И ПЕРУ – ПО ПЪТЯ НА ВИНОТО И ИНКИТЕ ЧИЛИ И ПЕРУ – ПО ПЪТЯ НА ВИНОТО И ИНКИТЕ
123.BG Ltd