Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
mobile +359 879 368 664
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ 2024
Ранни 40%
Хотели на Море БЪЛГАРИЯ СПА България
ХОТЕЛИ
ТУРЦИЯ 2024 ИТАЛИЯ
Екскурзии
Екскурзии,ПОЧИВКИ
BELLATRAVEL.BG
Контакти

Нова Година 2024 СЪРБИЯ SPA Hotel Etno Centar Balasevic 3*

3 Дни/3Нощувки 685 лв.
Нова Година 2024 СЪРБИЯ SPA Hotel Etno Centar Balasevic 3*

 Нова Година 2024 СЪРБИЯ SPA Hotel Etno Centar Balasevic 3* -

Топ СПА оферта!


ИЗТОЧНА Сърбия с автобус Нова Година 2024 планина РЪТАН сред облаци и легенди!

Новогодишен СПА пакет с включени:
3 нощувки с 3 закуски, стандартна вечеря без напитки 3-ри степенно меню на 30.12.; ГАЛА вечеря с жива музика на блок маса и НЕ лимитирани местни алкохолни и безалкохолни напитки; на 01.01. вечеря с жива музика на блок маса без напитки; ползване на СПА и уелнес център с вътрешен басейн.

РЪТАН планина SPA Hotel Etno Centar Balasevic 3*виж: https://www.balasevicrtanj.com/

РЕЗЕРВИРАЙ тази почивка, за да посрещнеш Новата 2024 Година:
на планина Рътан – мистериозна красавица с пирамидална геометрия и „нереална” природа, от която електромагнетизъм и здравословни енергийни лъчения струят! Знае се, че явленията тук лекуват и причина са те умовете на учените отдавна да заинтригуват! Отдай се и ти на почивка укрепваща и зареждаща с енергия жизнена.

на пътешествие из Турлакия, ти заповядай и от Поморавието та през Зайчар и до Неготин в Тимошко земите турлашки обиколи! Гозбите на турлаците опитай, с чаша вино от тамянка църна жаждата си утоли и за хайдут Велко и чучук Стана си спомни!

Вълшебство и реалност преплитат се в тази земя, която хилядолетията пази в двореца Феликс Ромулиана на император Галерий – на християните гонител най-отявлен..

Предания пази тази земя и разказва за чудесата и житието на българския светец Никодим Тисмански, който в тези места пребивавал и вярата християнска крепял като манастири градял…
1 ден (30.12.2023): София – ГКПП Калотина – Парачин – Ртан планина – 290 км.
Сутринта в 07:30 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара, по маршрута за вълшебната планина с почивки на подходящи места.
Пътуването ни до Източна Сърбия да е живописно обещава, следвайки пътя все покрай река Нишава докато стигнем „Портата между Изтока и Запада” - град Ниш. Не след дълго Нишава водите си ще слее с река Западна Морава и така дружно водите им ще потекат, за да срещнат посестримата своя - Южната Морава и ето как получи се началото на река Българска Морава. В цели 26 на брой средновековни географски карти с това име позната е реката, но днес наричат я в Сърбия - Велика Морава.
Стигнем ли града Парачин разположен в Моравската котловината, знай че оттук Поморавието започва!
В живописната околност на Парачин руините са на крепостта Петрус, която бранила границата на средновековната сръбска държава през 14 век и тъкмо тук свършвала е сръбската земя. В района на крепостта и каньона на река Црница и на територия от 550 квадратни километра разпростирал се някога духовен център, известен като "Мала света гора". Историята и летописи стари разказват за повече от 40 манастира и за седем укрепления и още за няколко пещери, в които живеели са синаитите. Покрай някои от тези манастири преминава и нашият път до Рътан планина.
В ранния следобед пристигане в хотелския комплекс – етно селище, разположено в подножието на планината и между селцата Мирово и Больевац. Настаняване и свободно време за разходка или СПА развлечения в комплекса. В 19:00 часа вечеря 3-ри степенно меню без напитки. Нощувка.

2 ден (31.12.2023): Гъмзиград Феликс Ромулиана – Неготин – манастир Буково
Закуска. Свободно време за развлечения в комплекса или по желание и срещу доп. заплащане екскурзия в Тимошката котловина: до Гъмзиград с двореца Феликс Ромулиана и до манастир Буково с Неготин.
Екскурзията е с начало 09:30 часа и завръщане около 17:00 часа. Вълнуващо пътуване във времето ни очаква - до хилядолетното величие на двореца Феликс Ромулиана, който император Галерий изгражда и на майка си посвещава. Грандиозният дворцов комплекс впечатлява със система от 20 отбранителни кули, защитни стени и сгради, които богато са украсени с мозайки с красиви фигурални и геометрични мотиви, както стенописи и декорации с голяма историческа и художествена стойност. Днес се знае, че Галерий и майка му Ромула са погребани близо до двореца Феликс Ромулиана, в местността "Магура", където археолозите откриват две богато украсени зидани гробници, разкрити са и две могили с огньове, където е извършено изгарянето и апотеозата на императора и майка му.
В Средновековието ни пренася разходката в манастир Буково, разположен сред горите на хълма Братойевац в близост до Неготин. За ктитор на манастира се счита крал Стефан Милутин и предполага се да е изграден през 13 век и според описанията изграден е в чест на победата на краля над княз Шишман при Видин в 1291 г. В подкрепа на това се посочва, че в нишата над главната входна врата има стенопис на Св. Архангел Михаил, който е бил покровител на крал Милутин, докато патрон на тази църква е Св. Никола.
Според друго предание, св. Никодим Тисмански, подвизавайки се в района на Тимочка крайна, построил манастира Буково и още два манастира Вратна и Манастирица.
Трудолюбивите монаси от манастира имат заслуга за запазване традициите в лозарството в района, създавайки и школа по лозарство. В магазина на манастира можете да се запознаете с виното и ракията от избата на манастира, както и с билките, които монасите събират и меда, който произвеждат.
В град Неготин приключва нашето пътешествие. Свободно време в града с възможност да посетите музея посветен на българския хайдут Велко, както и да опитате местната кухня и прословутите вина от църна тамянка, с които слави се региона…
Завръщане в хотелския комплекс. Свободно време.
21:00 часа начало на Празничната Новогодишна вечер на блок маса с НЕлимитирани алкохолни и безалкохолни напитки местно производство и жива музика. Нощувка.

3 ден (01.01.2024): на СПА сред Природата в Светилището на Ртан планина – 15 км.
Късна закуска. Днес възможност имате за разходки или в СПА центъра на хотела да се глезите или ако пожелаете (включено в цената) ви каним да изпитате вълшебството на „СПА центъра” на древните „SHRINE“/VRELO – Светилището на Ртан планина!
Изворът на енергия е намерен и маркиран от академик Йован Давидович, а радиацията при извора е измерена от международен екип, ръководен от Саша Наджфей. Светилището многократно и после е изследвано и накрая научно е доказано, че това е мястото с най-силна енергия на планетата! Престоят ни при извора ще е около час - време, в което всеки желаещ ще може да „зареди батериите си” в не повече от 10 минути в обозначеното място излъчващо енергия (препоръчва се престоят при извора на енергия да не надвишава 20 минути). Вече освежени и с енергия заредени готови сме да посетим и близкият Розариум на Грета Минх, а историята на богато еврейско семейство Minh ще ви завладее..
Завръщане в хотелският комплекс. Свободно време, за да си отпочинете добре, защото Втора празнична вечер ни очаква с жива музика и вечеря на блок маса без включени напитки.
Нощувка.

4 ден (02.01.2024): СПА хотелски комплекс Белашевич – Пирот – София – 290 км.
Закуска. В 09:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България.
Маршрута ни по обратния път продължава през Турлакия и след като обходихме териториите на белодрешковците покрай река Тимок - Кулско, Трънско и Зайчарско следва разходка и в Пирот – център на Горното Понишавие.
Турлаците са интересна етнографска група, с която вече ви запознахме, а в днешния ден предстои любопитството ви да събудим с интересни факти за дълготрайна и отколешна връзка между Чипровци и Пирот.
Престой и разходка в Пирот за около два часа с възможност да похапнете, да пазарувате или да разгледате: Етнографски комплекс/ Музей на Понишавието (старата къща на Христо Йованович) или да посетите двете изцяло български църкви в центъра на Пирот. Едната църква „Рождество Христово”, известна като „старата” или „пазарската” църква, е изградена през 1834 г., а църквата „Успение Богородично”, е от 1870 г. В тях можете да видите икони, изписани от зографи от българската Самоковска иконописна школа.
Пристигане в София вечерта.

ПРОМО цени до 31 Октомври:


На турист в двойна/ тройна стая: 685 лева
Дете 0 – 06.99 г. настанено с 2-ма възрастни в стая – 420 лева
Дете 07 до 13.99 г. настанено с 2-ма възрастни в стая - 645 лева
Апартамент/ четворна стая (1 до 4 възрастни) – 2700 лева
Единична стая НЕ се предлага!


Пакетната цена е в лева и включва:
транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус;
3 нощувки с 3 закуски в ресторанта на комплекса;
1 стандартна вечеря 3-ри степенно меню без напитки на 30 декември;
НОВОГОДИШНА вечеря с богато меню на блок маса, НЕлимитирани напитки алкохолни и безалкохолни местно производство и жива музика
Втора празнична вечер с жива музика и вечеря без напитки на блок маса на 01.01.
Безплатно използване на съоръженията в СПА и уелнес центъра
Разходка до „СПА центъра на древните” – врело и светилище Ртан и Розариума на Грета Минх
Разходка в Пирот
медицинска застраховка в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност – 4000 евро
екскурзовод/ водач от агенцията


Пакетната цена НЕ включва:
екскурзия до Тимошко с Неготин, манастир Буково и Гъмзиград – 20 евро при минимум 20 туриста (не включва входни такси за музеи)
напитки по време на вечерите на 30.12 и 01.01.24
лични разходи музейни такси по маршрута
Доплащане:
медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 69 год. – 15 лева!
Доплащане: на турист в две посоки, който отпътува от град:
Пловдив - 70 леваПазарджик – 60 лева
Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт;
за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)
Начин на плащане:
депозит – 50% лева на турист, доплащане до 10 декември 2023
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 35 души: 10 дни преди началната дата.

Информация за SPA Hotel Etno Centar Balasevic 3*, https://www.balasevicrtanj.com/

Местоположение: ако обичате планината, чистият въздух и свежестта на гората - SPA Hotel Etno Centar Balasevic 3* е Вашето място!
Хотелският комплекс е разположен в подножието на Рътан планина между селцата: Больевац (7,8 км) и Мирово. Разстоянието до Зайчар е 37 км., а отстои от София само на 287 км.
Като част от Карпатите, Rtanj не е висока планина, а най-високият й връх Шиляк е с височина едва 1565 м. Планината се издига стръмно от равнината и завършва с почти идеален конус - причина мнозина да смятат, че Rtanj е пирамида. Планината събуди интерес и в учените от цял свят, които провеждат множество изследвания, за да установят дали планината е естествено възникнала или е дело на други цивилизации. Изследователите на енергийните полета твърдят, че планината Rtanj е мистериозна система, която по някакъв начин абсорбира отрицателната енергия от заобикалящата среда, за да я трансформира впоследствие в енергия с благоприятен ефект върху човешкото тяло.

Настаняване: хотелският комплекс се разполага върху площ, която с размерите си изумява - повече от 15.000 м.! Основателите на комплекса, търсейки хармония с планината са избрали за четирите хотелски сгради архитектурната концепция да е в стил „селска къща” – топлина и искреност. Такъв стил къщи се градят от традиционни и естествени суровини – основата им е солидна направена от камък, а етажът е тухлен и отвън в млечно бяло с дървени орнаменти по стените. Широки дървени прозорци, веранди и тераси с дърво в хотелските стаи са „очите” им към планината и съоръженията в комплекса.


Четирите сгради си имат и имена: Докторовата къща с капацитет от 13 стаи, Хайдушката къща с капацитет от 17 стаи, Спасина къща е с капацитет от 12 стаи, а ВИП къщата с капацитет от 18 стаи.
Стаите са различни по вида на заемане: двойни стаи с отделни легла и спалня, тройни стаи, четворни стаи и апартаменти.
Всички стаи са уютно обзаведени с подово отопление за зимата и разполагат с: двойно или две единични легла, нощни шкафчета, гардероб, телевизор със сателитни програми, самостоятелна тоалетна и баня с сешоар.

На територията на хотелският комплекс: фоайе и денонощна рецепция, ресторант с 250 места, открит и закрит басейн, мини СПА център (парна баня, сауна, джакузи и солна стая) и фитнес зала, тенис на маса, тенис корт, детска площадка, мини маркет и пътека на здравето.
Във всяка зона от комплекса безплатен безжичен интернет.

 

Нова Година 2024 СЪРБИЯ SPA Hotel Etno Centar Balasevic 3* Нова Година 2024 СЪРБИЯ SPA Hotel Etno Centar Balasevic 3* Нова Година 2024 СЪРБИЯ SPA Hotel Etno Centar Balasevic 3*
123.BG Ltd