Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
mobile +359 879 368 664
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ 2024
Ранни 40%
ИСПАНИЯ 2024 СПА България
ХОТЕЛИ
ТУРЦИЯ 2024 ИТАЛИЯ
Екскурзии
Екскурзии,ПОЧИВКИ
BELLATRAVEL.BG
Контакти

КАРНАВАЛЪТ 2017 в СТРУМИЦА– малкият РИО де Жанейро за МАКЕДОНИЯ

1 Дни/0 Нощувки 80 лв.
КАРНАВАЛЪТ 2017 в СТРУМИЦА–
малкият РИО де Жанейро за МАКЕДОНИЯ

КАРНАВАЛЪТ в СТРУМИЦА– малкият РИО де Жанейро за МАКЕДОНИЯ

 

 

В навечерието на Великите пости (около Сирни Заговезни) ,само на петдесет километра от Петрич може да се види Карнавала в Струмица. Усетете магията на карнавала и се слейте с нея,опитайте вкусната македонска кухня, и „жолта ракия“. 

  СТРУМИЦА е само на 230 км южно от София.Градът има древна история, която води своето начало още от епохата на античността. Истинският възход за града, обаче настъпва през средните векове, когато Струмица е част от пределите на Първото Българско Царство. През годините на българското възраждане, градът има важна роля на просветен и религиозен център на българите в Македония

                                                                                                1-ви ден/25.02.2017/: Отпътуване от София, паркинг пред национален стадион „В.Левски” в 6:30 часа по маршрут София – Благоевград-Сандански- Рупите. Пристигане в местността Рупите-свято място, скътано в пазвата на единствения съществувал някога в България вулкан – Кожух планина. Посещение на храма "Св. Петка", построен от Ванга през 1992 год. и изографисан от известният художник Светлин Русев. Разглеждане на къщата на Баба Ванга, обявена за музей, където пророчицата е живяла до смърта си. Горещите гейзери и целебните избори допълват пейзажа на мистичната местност. Отпътуване за Стумица през ГКПП Златарево. Пристигане в града около обяд. Свободно време в центъра за обяд и за по чашка „жолта ракия“. След обяда кратка разходка до Водочкия манастир „Свети Леонтий“ в подножието на планината Еленица. Манастирската църква е строена на етапи през 11, 12 и 14 век. Споменава се, че от 1018 година църквата е седалище на Архиепископията на Струмица. Връщане в Стумица за участие в пищното карнавално шествие в града с много настроение и цветен парад, какъвто може да видите само в малкия Рио на Балканите. След приключване на шествието, групата отпътува към град Мелник. Настаняване  за нощувка в хотел 2*/3* късно вечерта.

2-ри ден/26.02.2017/: Късна закуска в хотела. Пешеходна разходка в Мелник- най-малкото и кокетно градче в България, известно със своята възрожденска архитектура, сладкото червено вино от превъзходната мелнишка лоза и причудливите „мелове“ –Мелнишките пирамиди. Посещение на Кордопуловата къща с дегустация на вино и Музея на виното - автентична колекция от инструменти, съдове, съоръжения и технологии за производство на вино и ракия,  където квалифициран гид ще ви преведе през епохите на сътворенито на вълшебната течност. Отпътуване за София след обяд, пристигане на стадиона привечер.

ЦЕНА: 79 ЛЕВА НА ЧОВЕК

Цената включва:

♠ Транспорт с комфортен туристически автобус;
♠ 1 нощувка с 1 закуска в хотел 2*3* в Мелник ;
♣ Посещение на Рупите;
 Посещение на Струмица и участие в Карнавала до късно вечерта;
♣ Посещение на Водочкия манастир;
♣ Туристическа програма в град Мелник – Кордопулова къща и Музея на виното;
♠ Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 2000 евро;
♠ Пътни, магистрални такси;
♠ Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

♥ Входни такси и разходи от личен характер-Музей на виното – 3 лева, Кордопулова къща – възрастен 3 лева, пенсионери – 1 лев, студенти – 2 лева.
♥ Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 2 лева.

Основна парична единица:  Денар/ 1 лв.= 30денара;  1 евро = 61 денара/

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началната дата.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена , доплащане - до 5 дни преди отпътуване
Необходими документи: валидена лична карта или задграничен паспорт за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България. Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Македония, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от възможностите и реда на провеждане на фирмата- партньор. 

 

 

123.BG Ltd