Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
mobile +359 879 368 664
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ 2024
Ранни 40%
ИСПАНИЯ 2024 СПА България
ХОТЕЛИ
ТУРЦИЯ 2024 ИТАЛИЯ
Екскурзии
Екскурзии,ПОЧИВКИ
BELLATRAVEL.BG
Контакти

Многоликият Перу- 3 места

14 Дни/12 6301 лв.
Многоликият Перу- 3 места

Многоликият Перу

ПЕРУ - ЛИМА, ПАРАКАС, АРЕКИПА, ПУНО, КУСКО

Самолет
14 дни / 12 нощ.
Дати: 07.10.2017 - Събота
Цена от 6301 лв  =   3 места 

Това пътешествие в Перу ще ви срещне с най-интересните паметници на различни цивилизации, култури и традиции. В Перу всеки камък диша от история. В древността тези земи са били обитавани от десетки индиански цивилизации. През 13 век са станали център на могъщата империя на инките, а през 16 век – испанска колония. Ще посетите столицата Лима, Балестовите острови, наричани „Мини Галапагос“ , загадъчните линии на Наска и оазиса Хуакачина. При желание може да се спуснете с пясъчен борд или бъги по вторите по височина дюни в света. Ще разгледате белия град Арекипа, заобиколен от трите снежни гиганта – вулканите Чичани, Мисти и Пичу-Пичу. Ще се разходите с лодка по най-високото плавателно езеро на планетата ни – Титикака, вдъхновило Тур Хаердал за романа „Кон-Тики“. Последните дни от Вашето пътуване ще са в Куско – златната столица на някогашното огромно индианско кралство Тиуантенсую, за да разгледате символите на могъщата империя на инките – солниците Марас и житните кръгове Морай в Свещената долина и изгубеният град Мачу Пикчу.


Програма

07.10.17-сб. 1-ви ден. София → Париж → Лима
В 07:20 полет AF 5031 от София, кацане в Париж в 09:20. В 10:55 полет AF 480 от Париж, кацане в Лима в 16:10. Посрещане и трансфер до хотела. Вечерта екскурзия до пеещите фонтани в Парк де ла Резерва и наблюдаване на ”Магическият кръг на водата”, най-големият фонтанен комплекс в света, влязъл в книгата за Рекордите на Гинес. Връщане в хотела. Нощувка.

08.10.17-нд. 2-ри ден. Лима ‒ Паракас
Закуска. Обзорна екскурзия на Лима: парадния площад Плаза де Армас (ЮНЕСКО) от 1535 г. с катедралата, двореца на архиепископа с красиви дървени балкони, президентския дворец и манастира “Св. Франциск” с прекрасна колекция от картини, разнообразни арки, подземни крипти и катакомби. Минаване през модерните райони на града, финансовото сърце на Лима – районът Сан Исидоро и Тихоокеанското крайбрежие с романтичния парк на влюбените и известната скулптура “Андинските влюбени”. Трансфер до автогарата. Пътуване за Паракас около 4 ч. по панамериканската магистрала. Националният парк Паракас е най-големият парк на територията на Перу (ЮНЕСКО) с огромно природно богатство и уникална фауна. Полуостров Паракас, заедно с Балестовите острови, съставляват Националния парк Паракас. Името на парка произлиза от названието на силно вилнеещи пясъчни бури, които са способни да пометат крайбрежието. Трансфер до хотела. Нощувка.

09.10.17-пн. 3-ти ден. Паракас ‒ Ика
Закуска. Трансфер до пристанището в Паракас. Екскурзия с моторница около 2 часа до Балестовите острови, разположени в Тихия океан и наричани "Мини Галапагос". Многообразието на фауната на Балестовите острови и залива Паракас се обуславя от преминаващото оттук студено Хумболтово течение, което обогатява водата с планктон и микроорганизми. Слизането на островите е забранено и затова моторницата се доближава максимално до скалите, за да разгледате отблизо екзотичните обитатели. Най-необичайни сред тях са Хумболтовите пингвини, единствените пингвини на територията на Перу. Над островите кръжат хиляди морски птици: албатроси, пеликани, птици гуано, кондори, фламинго и др. На скалистите плажове се припичат морски лъвове, които зорко следят своя харем, който обикновено се състои от 12 женски. Във водата може да видите делфини. Много други изчезващи видове обитават причудливи пещери и огромни арки, по чиито върхове гнездят стотици хиляди морски птици. На връщане - наблюдаване на знаменития Канделабър ‒ гигантска рисунка с височина 120 м. върху скала във формата на свещник, която считат за начало на линиите Наска. Отпътуване за Ика и след около 1 ч. пристигане и настаняване в хотела в оазиса Хуакачина, който е разположен сред вторите по височина дюни в света (2708 м.). Свободно време. *По желание, разходка по дюните с бъги, спускане с борд или езда на коне. Нощувка.

10.10.17-вт. 4-ти ден. Ика ‒ Наска
Закуска. Свободно време. По обяд отпътуване и след около 2.20 часа пристигане в Наска - малко градче, разположено в долината на пустинното плато, известно със загадъчните фигури (ЮНЕСКО), които покриват повече от 450 кв. км. и продължават и днес да ни озадачават със своите форми и огромни размери. Екскурзия до наблюдателната кула на Наска, откъдето ще видите геометрични фигури и образи на хора, птици и животни, чийто брой надхвърля 3000. Почти 100 години учените се опитват да разгадаят тайнствените рисунки, създадени преди повече от 2000 г. *По желание, полет над Наска и наблюдаване от птичи поглед на гигантските фигури ‒ колибри, паяк, маймуна, австронавт и други, които най-добре се виждат отвисоко. Трансфер до автогарата. Вечерта отпътуване с туристически спален автобус за Арекипа.

11.10.17-ср. 5-и ден. Арекипа
Сутринта пристигане в Арекипа (2325 м). Трансфер и настаняване в хотела. Разглеждане на Арекипа ‒ “белият град”. Той е вторият по големина град в страната и седалище на конституционния съд на Перу. Посещение на историческия център (ЮНЕСКО) – площад Плаза де Армас с католическите църкви. Разглеждане на живописния колониален район Сан Лазаро – мястото, където е основан градът; наблюдателната площадка в Кармен-Алто с красива панорама към селскостопанските тераси и величествените заснежени вулкани, заобиколили града: Чачани – 6057м; Мисти – 5822 м. и Пичу Пичу – 5664 м. Продължаваме към колониалния квартал Януар, известен с църквата в андалуски стил и наблюдателната площадка с красиви арки от вулканичен туф. Посещение на манастира Света Каталина, който е бил затворен за външни лица повече от 400 години. Целият комплекс е внушителен религиозен паметник и представлява град в града с тесни улички, площади и градини, напомнящи старинните квартали на Севиля и Гранада (входният билет се заплащат на място). Нощувка.

12.10.17-чт. 6-ти ден. Арекипа ‒ Пуно
Закуска. Отпътуване за Пуно. Пътят минава през националния парк Пампа Канахуас, обитаван от диви викуни (животните с най-нежна и скъпа вълна), където ще видите и характерната за тези височини трева „ичу”. Пристигане в Пуно – фолклорната столица на Перу и най-големият град на езерото Титикака, считано за най-високото плавателно езеро в света. Нощувка.

13.10.17-пт. 7-ми ден. Пуно
Закуска. Екскурзия до езерото Титикака и островите Урос. Езерото Титикака е разположено на границата между Перу и Боливия и е едно от най-необикновените и загадъчни места на планетата ни. Намира се на височина 3810 м., простира се на 170 км. и е най-голямото в Латинска Америка. Именно тук Тур Хейердал е построил своя знаменит тръстиков сал "Кон-Тики". Според легендите, прародителите на инките са излезли от водите на Титикака. В езерото има повече от 30 изкуствено създадени острова, най-известният от които е плаващият тръстиков остров Урос, където живеят индианците аймара. Последният чистокръвен индианец е починал през 1959 г., но днешните обита-тели на тръстиковия остров живеят, като следват традициите на своите предци ‒ ловят риба, птици, използват крайбрежната растителност и тръстиката, за да си строят домове, лодки и острови. Връщане в хотела. Нощувка.

14.10.17-сб. 8-ми ден. Пуно ‒ Куско
Закуска. Пътуване с туристически автобус през Алтиплано – второто по големина планинско плато на планетата, което се простира от северната част на Аржентина до южната част на Перу. Разглеждане на музея Литико в Пукара. Спиране в Ла Рая (4400 м.). Обяд в Сикуани. Посещение на археологическия комплекс, посветен на бог Виракоча в Ракчи. Разглеждане на Андахуалиляс, наречена „Сикстинската капела на Андите“, образец на андинското религиозно изкуство. Привечер пристигане в Куско (3200 м). Настаняване в хотела. Нощувка.

15.10.17-нд. 9-и ден. Куско
Закуска. Разглеждане на Куско – някога столица на огромното индианско кралство Тиуантинсую, което се простирало от днешна Колумбия до Чили и превъзхождало по размери Римската империя по времето на нейния разцвет. Градът е залят от слънчева светлина и не случайно е бил център на култа Инти (Светило). През 2006 г. учените откриват, че тук е най-силното ултравиолетово излъчване в света. Ще видим знаменития 12-ъгълен камък, образец на уникалните строителни умения на инките. В горната част на града са руините на крепоста Саксайуаман (ЮНЕСКО) – церемониален комплекс, дом на Слънцето, дом на оръжията и войната – още една загадка на инките, доинкското светилище Кенко с олтар за жертвоприношения вътре в скалата, крепоста Пука Пукара, която е охранявала входа към гра-да и храма на водата Тамбомачай, където вождът на инките е отдавал почит на водата като елемент на Вселената. Разглеждане на храма Кориканча – най-важното светилище на инките, посветено на главния бог в техния пантеон – Слънцето. Разкошният храм е построен през 1438 г., в него живеели около 4000 свещеници и е служил и за астрономическа обсерватория. Когато испанците дошли, видели невероятен приказен дворец, целият позлатен, със златни и сребърни статуи, изо-бразяващи животни и растения в естествени размери, в центъра му – олтар във формата на огромен златен диск, а на площада – стотици златни пана и фигури. След като го разграбили, те построили върху основите на храма манастира Санто Доминго (входните билети се заплащат на място). Нощувка.

16.10.17-пн. 10-ти ден. Куско ‒ Мачу Пикчу ‒ Куско
Закуска. В ранни зори трансфер до гарата и отпътуване със специален туристически влак до Агуас Калиентeс, а оттам с туристически автобус (билетът за автобуса се заплаща на място) до Мачу Пикчу. Мачу Пикчу (ЮНЕСКО) – „изгубеният” град на инките, е считан за най-силния eнергиен център в Южна Америка. Величественият град, заобиколен от внушителни клисури и могъщи хребети, е разположен на 2430 м. на границата между Андите и амазонската джунгла. Изоставен от инките и завзет от джунглата, той остава скрит и забулен сред гъста растителност до 1911 г., когато едно 10-годишно местно момче завежда до него американския изследовател Хайрам Биндам. Разглеждане руините на свещения град с прочутата цитадела, създадена през 15 век като тайно церемониално убежище и религиозен център на инките. Комплексът се състои от крепостна кула, селскостопанска част с тераси и градска част с централен площад, светилища, главен Храм на Слънцето с жертвен олтар, слънчев часовник, дворци, жилищна част, бани и уникална водна система с подземни канали, чрез която инките умело контролирали нивото на водата по време на силните тропически дъждове, избягвайки всякакви наводнения в свещения град. Връщане с автобуса в Агуас Калиентес и с влака в Куско. Трансфер до хотела. Нощувка.

17.10.17-вт. 11-ти ден. Куско ‒ Марас ‒ Морай ‒ Куско
Закуска. Екскурзия до Марас и Морай, символите на Свещената долина и нейното най-голямо при-родно богатство (входният билет се заплаща на място). За инките тя била „свещена” защото през нея протича божествената река Урубамба, която те вярвали, че в края си се свързва с Млечния път. Според тях в тази долина имало концентрирана енергия, която се усещала и придавала магическа сила на цяла-та местност. Затова тук те издигнали на ключови места много храмове и светилища, за да отдават почит на съзвездията. Така определяли и промените в сезоните, важни за земеделието, ритуалните освещавания и жертвоприношения на боговете си. Археологическите комплекси, построени от тях, не били просто храмове, а ключови места в политическата и религиозна организация на огромната импе-рия ‒ свидетелство за недостижимите архитектурни и инженерни умения от една култура на отми-нала цивилизация. Терасовидните басейни на Марас са служили за добиване на сол чрез специална система за управление на подпочвената вода, която съдържа огромно количество минерали, при изпарението на които се отделя сол. Кръговете на Морай са удивително красив комплекс от тераси за земеделие, построени във формата на разширяващи се кръгове, наподобяващи амфи-театър. Наричат ги житница, биолаборатория на инките. Комплексът е на 3500 м., разликата във височината на терасите е 150 м., всяка тераса е покрита с пръст, донесена от различна част на империята и има свой собствен микроклимат, като разликата в температурите варира с 15 градуса от горните до долните кръгове тераси. Връщане в хотела. Нощувка.

18.10.17-ср. 12-ти ден. Куско ‒ Лима →
Закуска. Свободно време. Полет до Лима. Полет AF 483 за Париж в 18:25.

19.10.17-чт. 13-ти ден. → Париж
В 13:40 кацане в Париж. Настаняване в хотел около летището. Нощувка.

20.10.17-пт. 14-ти ден. Париж → София
Закуска. В 10:20 полет AF 5030 от Париж. Кацане в София в 14:05.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетни билети София – Париж – Лима – Париж – София с включени летищни такси;
Самолетни билети Куско – Лима с включени летищни такси;
12 нощувки в хотели 4*: 1 в Лима, 1 в Паракас, 1 в Ика, 1 в спален туристически автобус, 1 в Арекипа, 2 в Пуно, 4 в Куско и 1 транзитна нощувка на летището в Париж;
11 закуски, 1 обяд;
Всички трансфери и пътуване с автобус;
Всички екскурзии с местни екскурзоводи на английски език:
екскурзия до парка с пеещите фонтани в Лима;
панорамна обиколка на Лима;
екскурзия с моторница до Балестовите острови;
свободно време в оазиса Хуакачина за развлечения по желание;
екскурзия до наблюдателната кула в Наска;
разглеждане на Арекипа;
екскурзия до островите Урос на езерото Титикака;
разглеждане на Музея Литико в Пукара, археологическия комплекс в Ракчи и на Андахуалиляс;
разглеждане на Куско и близките руини: Саксайуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай;
посещение на храма Кориканча;
екскурзия до Мачу Пикчу;
екскурзия в Свещената долина ― солниците Марас, кръговете Морай.
Медицинска застраховка с асистанс и покритие $15 000;
Водач-преводач от фирмата.

 


Двойна стая - спалня - не се гарантира
Дата   07.10.2017        Събота
Туристи   2възр     Изхранване   BB   12602.00 лв


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

По желание, полет над линиите Наска с включени трансфери – $110 (заплаща се с доплащането);
По желание, застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка ― 28 лв.
На място се заплащат:
такса на пристанището в Паракас – $6,
такса на летището в Наска ‒ $10,
по желание, разходка по дюните с бъги или спускане с пясъчен борд – около $15 $/ $35,
входен билет за манастира Санта Каталина – $15,
входен билет за 4-те руините на Куско – $26,
входен билет за храма Кориканча в Куско – $3.5,
билет за автобуса до Мачу Пикчу – $26,
входен билет за Марас и Морай – $3.5
бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – общо $55
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
Записване и плащане:
При записване: аванс 3000 лв, лична карта и копие на задграничния паспорт (трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на връщане (след 20.04.2018).
Пълно плащане: до 04.08.2017

Информация:
За посещението на Перу няма задължителни ваксини. Носете репеленти против насекоми, слънцезащитен крем, шапка, удобни обувки, леки връхни дрехи.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15.
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 06.09.2017.
Цените са при курс 1 щ. д. = 1.850 лв. При промяна на горивните или други такси и курса на щ. д. към лева, цените ще бъдат преизчислени към датата на окончателното плащане. Разликата ще бъде обявена до 20 дни преди отпътуване, и следва да бъде доплатена до 10 дни преди тръгване.
Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.
Важно:
За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% от платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/ заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

 

123.BG Ltd