Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
Турция 2022 МОРЕ България
ХОТЕЛИ 2022
ТУНИС 2022 ГЪРЦИЯ 2022
ХОТЕЛИ
ИТАЛИЯ Екскурзии 2022
BELLATRAVEL.BG
Контакти

 КОВИД -19 и Пътуванията  

Коронавирусът – как ще пътуваме

 

Информация от Министерството на Външните работи на  България  на интерактивна карта https://www.mfa.bg/bg/covid19map

Министерският съвет прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 септември 2021 г.до 30 ноември 2021 г.

Редът и условията за влизане, излизане, транзитиране и престой в Република България

Пресцентър Ежедневен трафик по ГКПП https://www.mvr.bg/

 

Къде и при какви условия можем да пътуваме в Европа

Европейската комисия стартира „Re-open EU“, уеб платформа, съдържаща важна информация за безопасното възобновяване на туризма в Европа в периода след COVID-19.за всяка държава-членка на ЕС е достъпна интерактивна карта, предлагаща актуализации на националните мерки и съвети за посетителите.

Проверете най-актуалната информация ТУК:  https://reopen.europa.eu/en
 

Кой ще носи отговорност, ако попадна под карантина, заради вируса?


При интерес от страна на Потребителя, Туроператорът следва да добави към договора за туристически пакет и застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“. Условията по нея се регламентират от Общите условия на застрахователя. В покритите рискове се включват медицински разноски и разноски за репатриране вследствие на злополука, както и дневни пари за болничен престой. В случай че на пътуващия му бъде наложена карантина от здравните власти на съответната държава, то посочен в Общите условия срок той или трето лице следва да се свърже със застрахователя на посочените в полицата телефони. По време на контакта се предоставят данни, свързани със застраховката, застрахования и застрахователното събитие. Подробни указания за това как бихте могли да сключите застраховка и какво следва да представите по време или непосредствено след застрахователното събитие, както и как бихте могли да претендирате обезщетението си, можете да научите от Общите условия на застрахователя по съответния продукт.
Съветът ни е пътуващите винаги да проявяват интерес към застраховката, тъй като тя е най – сигурният начин да получат обезщетение, в случай на неблагоприятно събитие

По повод отменени туристически пътувания поради извънредното положение в България,както и въведената извънредна епидемична обстановка на територията на страната до 14.06.2020 година

 Уважаеми клиенти,
Възможностите за избор са както следва:
Предложени са три варианта как туристите да си получат компенсации за провалените почивки до края на 2020 г., които приеха депутатите с промени в Закона за местните данъци и такси.

Вариант 1.Туристите да имат възможност за прехвърляне на резервацията по същата дестинация за месец септември и октомври 2020 или за същия период през април-май-юни 2021 година. Презаписване за нов период по друга програма, хотел избран от туриста. Прехвърлянето става по текущите цени за конкретния избор

Вариант 2 Внесените до момента авансово суми или суми по пълни плащания по резервации остават под формата на КРЕДИТЕН ВАУЧЕР за усвояване по услуги до 24 месеца. Туристите могат свободно да изберат програма, дестинация и хотел, по които да се запишат в този период

Вариант 3: Възстановяне на сумите по авансите и пълните плащания в срок до 12 месеца от датата на приключване на извънредното положение, като за целта се изготвя Споразумение за връщане на сумата, а до 5 дни преди фактическото възстановяване се издава съответното кредитно известие.

За всички резервации от средата на месец юни до края на годината към момента важат стандартните условия по договорите. При отказ на резервации от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ се следват Общите условия за пътуване: „В случай на направена и платена резервация по ранно записване, сумата се възстановява, до размера който е възстановен от съответния външен партньор – хотел или авиокомпания, но може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за анулация.

Вариантите са съобразени с препоръките на Европейската комисия и Инструкциите от МТ, съвместно с КЗП и действащото у нас законодателство – чл. 25 от закона за ИП и Закон за изменение и допълнение на Закона за здравето, параграф 12, т.16 от преходните и заключителни разпоредби. Те могат да бъдат променяни, съгласно последващи решения на законодателния орган или инструкции от компетентните органи, които ние следим ежедневно.
За справка ДВ бр.34/09.04.2020,изменен ДВ бр.44/13.05.2020, изменен ДВ бр.71/11.08.2020

За всякаква информация свързана с Сovid-19, относно възможности за пътуване, ползване на почивките, анулиране на резервации и др., моля свържете се с нас.

Поведение при кризисни ситуации
https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/situatsionen-tsentar/povedenie-krizisni-situatsii

Съобщения на Ситуационния център
https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/listing
 

 

www.bellatravel.bg

www.bellatravel.bg
Вижте новия ни сайт
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 

123.BG Ltd