Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
mobile +359 879 368 664
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ 2024
Ранни 40%
ИСПАНИЯ 2024 СПА България
ХОТЕЛИ
ТУРЦИЯ 2024 ИТАЛИЯ
Екскурзии
Екскурзии,ПОЧИВКИ
BELLATRAVEL.BG
Контакти

 КОВИД -19 и Пътуванията  

Коронавирусът – как ще пътуваме

 

Информация от Министерството на Външните работи на  България  на интерактивна карта https://www.mfa.bg/bg/covid19map

Министерският съвет прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 септември 2021 г.до 30 ноември 2021 г.

Редът и условията за влизане, излизане, транзитиране и престой в Република България

Пресцентър Ежедневен трафик по ГКПП https://www.mvr.bg/

 

Къде и при какви условия можем да пътуваме в Европа

Европейската комисия стартира „Re-open EU“, уеб платформа, съдържаща важна информация за безопасното възобновяване на туризма в Европа в периода след COVID-19.за всяка държава-членка на ЕС е достъпна интерактивна карта, предлагаща актуализации на националните мерки и съвети за посетителите.

Проверете най-актуалната информация ТУК:  https://reopen.europa.eu/en
 

Кой ще носи отговорност, ако попадна под карантина, заради вируса?


При интерес от страна на Потребителя, Туроператорът следва да добави към договора за туристически пакет и застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“. Условията по нея се регламентират от Общите условия на застрахователя. В покритите рискове се включват медицински разноски и разноски за репатриране вследствие на злополука, както и дневни пари за болничен престой. В случай че на пътуващия му бъде наложена карантина от здравните власти на съответната държава, то посочен в Общите условия срок той или трето лице следва да се свърже със застрахователя на посочените в полицата телефони. По време на контакта се предоставят данни, свързани със застраховката, застрахования и застрахователното събитие. Подробни указания за това как бихте могли да сключите застраховка и какво следва да представите по време или непосредствено след застрахователното събитие, както и как бихте могли да претендирате обезщетението си, можете да научите от Общите условия на застрахователя по съответния продукт.
Съветът ни е пътуващите винаги да проявяват интерес към застраховката, тъй като тя е най – сигурният начин да получат обезщетение, в случай на неблагоприятно събитие

При отказ на резервации от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ се следват Общите условия за пътуване: „В случай на направена и платена резервация по ранно записване, сумата се възстановява, до размера който е възстановен от съответния външен партньор – хотел или авиокомпания, но може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за анулация.

Вариантите са съобразени с препоръките на Европейската комисия и Инструкциите от МТ, съвместно с КЗП и действащото у нас законодателство – чл. 25 от закона за ИП и Закон за изменение и допълнение на Закона за здравето, параграф 12, т.16 от преходните и заключителни разпоредби. Те могат да бъдат променяни, съгласно последващи решения на законодателния орган или инструкции от компетентните органи, които ние следим ежедневно.
За справка ДВ бр.34/09.04.2020,изменен ДВ бр.44/13.05.2020, изменен ДВ бр.71/11.08.2020

За всякаква информация свързана с Сovid-19, относно възможности за пътуване, ползване на почивките, анулиране на резервации и др., моля свържете се с нас.

Поведение при кризисни ситуации
https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/situatsionen-tsentar/povedenie-krizisni-situatsii

Съобщения на Ситуационния център
https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/listing
 

 

www.bellatravel.bg

www.bellatravel.bg
Вижте новия ни сайт
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 

123.BG Ltd