Екскурзии Почивки Круизи

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100,
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ Лято 2018
Ранни резервации
ДУБАЙ 2018 EГИПЕТ 2018 СПА ХОТЕЛИ БЪЛГАРИЯ СКИ КУРОРТИ
хотели
ЕКЗОТИКА VIP Контакти

3-ТИ МАРТ В ОХРИД

3-ТИ МАРТ В ОХРИД

 3-ТИ МАРТ В ОХРИД  2015 

ПРОГРАМА: СОФИЯ-СТРУГА-ОХРИД-СВ.НАУМ-СКОПИЕ-СОФИЯ

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски / 2 вечери
Дати: 01/03/2015 – 03/03/2015
1 ден /01.03./: София - Струга – Охрид
Отпътуване от паркинга пред национален стадион „В.Левски” в 8.00 ч.  По маршрут София - Кюстендил - Гюешево. Преминаване на граничните пунктове Гюешево и Деве баир. Пристигане в град Струга. Струга се намира в югозападната част на Република Македония в Стружкото поле на изтека на река Черни Дрин от Охридското езеро. Свободно време за разходка и разглеждане забележителностите на града:изтичането на река Църни Дрим от Охридското езеро, Струмската чаршия, паметника на Стружанката; къщата на братя Миладинови. Отпътуване за с. Калище. Посещение на женския манастир "Св. Богородица” и хотелския комплекс “Бисер”. Свободно време. Отпътуване за град Охрид. Пристигане и настаняване в частина квартира или хотел. Свободно време. Нощувка
2 ден/02.03./: Охрид - манастира "Св. Наум" – Охрид
Закуска. Охрид  е Македонската мека за туристите, със зашеметителните зи Византийски църкви, малки калдаръмени улички, хотелски услуги на добро ниво и живописни, осеяни с малки камъчета плажове, предлагащи отдих. Градът е разположен до водите на Охридското езеро, естествено тектонично езеро, най-дълбокото в Европа и най-старото в света. Почти няма българин, който да не е посетил с удоволствие този живописен град и да не е похапнал вкусно в множеството заведения, накацали покрай езерото. Пешеходна туристическа програма на стария град Охрид с местен екскурзовод: Паметника на Св. Св. Кирил и Методий, Площада и пристана на града, Паметника на Св. Климент Охридски - патрона на града, Къщата на братя Робеви, Работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен китайски начин, Катедралната църква “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица - Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Кл. Охридски, Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост , Църквата “Св. Богородица Каменска”, Стария чинар - хилядолетното дърво в града. По желание разходка с корабче по Охридкото езеро - (срещу допълнително заплащане).  Свободно време. Следобед отпътуване за манастира "Св. Наум". По пътя посещение на Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”. Разглеждане на “Св. Наум”: църквата "Св. Св. Арахангел Михаил и Гавраил", параклиса "Св. Петка" със светена вода. Свободно време. Връщане обратно в Охрид. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане –вечеря в ресторант с жива музика. Нощувка. 
3 ден /03.03./: Охрид - Скопие – София
Закуска. Отпътуване за гр. Скопие. Скопие е столицата на Република Македония. Градът се намира на около 3 часа от София и това го превръща в добър избор за разходка до съседите. Скопие е разположен на двата бряга на река Вардар. Ако посетите града днес ще видите множество нови сгради и големи и малки паметници, издигнати в центъра на града. музеи, разказващи историята на Македония и нейни видни граждани. Скопие е на път да се превърне в модерен космополитен град, а добрата кухня привлича също многобройни туристи. Пристигане в гр. Скопие. Панорамна обиколка: Милениумския кръст, намиращ се на планината Водно, църква "Св. Кл. Охридски", моста над река Вардар, Скопското кале. Посещение на църквата  "Св.  Спас" с гроба на Г. Делчев и златната чаршия. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. 
Вид настаняванeВъзрастен настанен в двойна стаяДете до 6 г. настанено с 2-ма възрастниДете от 6 до 12 г. настанено с 2-ма възрастни
Студио
/соб. сан. възел/
145 лв.145 лв.145 лв.
Хотел Cingo 3***
www.hotelcingo.mk
195 лв.91 лв.168 лв.
Хотел Гранит 4****
www.hotelgranit.com.mk
258 лв.91 лв.212 лв.
Цената включва:
 Транспорт с конфортен туристически автобус;
 2 нощувки със закуски и вечери, / за частни квартири без храна /;
 Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 туристическа програма в Охрид с местен екскурзовод;
 Посещение на градовете Струга и Скопие;
 Посещение на манастира „Св. Наум”и Билянини извори;
 медицинска застраховка с покритие 2000 евро.
Цената не включва:
 вечеря в ресторант с жива музика - 28 лева;
 входните такси за манастира „Св.Наум” и църквата”Св.Климент Охридски” - 10 лева.
 Разходка с корабче по Охридското езеро – 10 лева
 Доплащане за медицинска застраховка – за лица над 64 год. – 2 лева
Основна парична единица: Денар/ 1 лв.=30ден.; 1 евро = 61 ден.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.
Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи:  7 дни преди датата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена; доплащане - 10 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи: Задграничен паспорт или лична карта. За Република Македония няма визови, санитарни и медицински изисквания. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни то да пътува в чужбина и задължително паспорт.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Македония, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. 
3-ТИ МАРТ В ОХРИД
123.BG Ltd