Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
Спа Хотели
България
Хотели на Планина ДУБАЙ 2020/21
Абу Даби
ЧАРТЪР ТУРЦИЯ 2020 Хотели ГЪРЦИЯ 2020 Екскурзии 2020 Контакти

Уикенд Екскурзия и Релакс сред красотата на Врачанския Балкан , Посещение на пещерата Леденика ,Черепишки манастир и връх Околчица една нощувка с

2 Дни/1 Нощувки 95 лв.
Уикенд Екскурзия и Релакс сред красотата на Врачанския Балкан ,
Посещение на пещерата Леденика ,Черепишки манастир и връх Околчица
една нощувка с

 Уикенд Екскурзия и Релакс сред красотата на Врачанския Балкан ,
Посещение на пещерата Леденика ,Черепишки манастир и връх Околчица
една нощувка със закуска,транспорт и водач2 дни / 1 нощувка

Маршрут: София - Черепишки манастир - връх Околчица -Враца- пещерата Леденика - София

Цена от: 95 лв

Промоционални цени 

Ранни записвания 2021

 

Начална дата Крайна дата Цена
06.03.2021 07.03.2021 от 95 лв.
20.03.2021 21.03.2021 от 95 лв.
10.04.2021 11.04.2021 от 95 лв.
17.04.202118.04.2021 от 95 лв.
12.06.2021 13.16.2021 от 95 лв.
19.06.2021 20.06.2021 от 95 лв.
26.06.20211727.06.2021 от 95 лв.

Цените са при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии

ПРОГРАМА

1 ден . Отпътуване в 7:30ч. по маршрут София – Черепишки манастир. Пристигане в Черепишкия манастир.Манастирът се намира в подножието на Врачанския Балкан, по поречието на река Искър, срещу красивата местност Ритлите.
За него пътешественика и изследователя Феликс Канинц (1829 – 1904 г.) възкликва "Черепиш е най-хубавото и привлекателно място на Балканите!".
Черепишкият манастир е построен по времето на Цар Иван Шишман според документ от 1392 година, съхраняван в Софийския църковен исторически и археологически музей.
Според местната легента, името на манастира идва от белеещите се кости на загиналите воини при паметна битка на войските на цар Иван Шишман с турските нашественици в района.
По време на възраждането тук се е развивала богата книжовна дейност. Имало е килийно училище, в което са били преписвани и вписвани книги. Именно тук през 1612 г. е изработено известното "Черепишко Четвероевангелие" с позлатен обков.
Най-старата постройка в манастира е църквата „Свето Успение Богородично“, датираща от XIV в., до която се намира и гробът на Свети Пимен Зографски.
В църквата са и мощите на светите братя безсребърници Козма и Дамян. Те били надарени от Господ да „лекуват хора и животни“. Всичко това те правили без да искат пари и затова били наречени светите братя Козма и Дамян - безсребърници.
Черепишкият манастир дава убежище и на много от Ботевите четници Свободно време за разходка сред красивата природа.

Посещение на Връх Околчица (1048 м) във Врачанския Балкан, недалеч от с. Челопек, на около 20 км от Враца.На върха, познат още като Вола , през 1926 г. е издигнат мемориален комплекс – огромен железобетонен опълченски кръст, почитащ загиналите за Освобождението на България от османско владичество Ботеви четници. Паметникът е с височина 26 м, като в основата му е обособен параклис на името на „Св. Георги“.
Мястото за издигане на паметника е избрано през 1901 г. от специална комисия, в която участват и 9 от Ботевите четници. Включен е в списъка на Стоте национални туристически обекта. Всяка година на 2 юни в подножието на паметника се провежда всенародно поклонение.

Разказът „Една българка“ e вдъхновен от посещение на Вазов в село Челопек. едва ли има българин, който да не е чувал за разказа за патриотичната българка, спасила ранен четник от дружината на Ботев. Нейната къща е превърната в музей Къщата-музей на „Баба Илийца"
Писателят Иван Вазов в своя разказ „Една българка" умело обезсмъртява подвига на Баба Илийца за помощта, която оказва на един от младите Ботеви последователи
след разгрома на четата от последната битка.

Отпътуване за гр.Враца Посещение на традиционен ресторант с организиран обяд по желание. Настаняване в хотела .Разходка по живописната велоялея ,пътя е равен и разкрива нежероятни гледки към скалните феномени на Врачанския Балкан - 1 час пожелание. Вратцата е величествен пролом (ждрело) на река Лева в подножието на Врачански Балкан. Височината му е над 400 м и се издига от двете страни на пътя, лъкатушещ покрай реката.  Отвесните скали на Вратцата са най-високите на Балканския полуостров — централната стена за катерене е над 360 м. Местността е рай за любители и професионални катерачи — тук ежегодно се провеждат републикански алпиниади и разнородни международни състезания
Посещение на Спа центъра. Възможност за организирана вечеря. Нощувка

2 ден .Закуска . Посещение на пещера Леденика, която е открита през 1961г. и наскоро обновена.Тя се намира на 16 км от гр. Враца на територията на природен парк Врачански Балкан. Температурата варира от -7 оC до15 оC . Пещерата е дълга 320 м и има 10 зали.
Входът ѝ е разположен на 830 м надморска височина. Пещерата "Леденика" дължи името си на ледените фигури, които се образуват през зимата в първите две зали,
наречени „Предверието“ и "Кръглата зала“ – ледени сталагмити, сталактити и сталактони. Обиколката на пещерата около 1 час започва от него и продължава през ниския проход “Плъзнята”, като стига до малка кръгла зала. След нея има още едно стеснение, което води до „Голямата концертна зала”. В нея посетителите могат да видят интересни образувания – „Дядо Коледа”, „Главата на Великана”, „Къщичката на Баба Яга”.
Маршрутът за обиколката на Леденика продължава през железни мостчета и стига до малката и голяма пропаст. След това минава по коридора „Завеските”, за да се стигне до „Бялата зала”. Най-високата точка на пещера Леденика се нарича „Седмото небе“. Атракция за посетителите е светлинното лазерно шоу.
В пещерата живеят 53 животински вида – късметлиите могат да видят и някой от 4 вида прилепи.
Символът на Леденика е бръмбарчето Светломразец, което може да живее само в тъмното и се среща единствено в пещерите на Врачански Балкан.
Свободно време за разходка в красивия парк.

Отпътуване за гр.Враца. В града може да се види паметника на Христо Ботев и да се посети Етнографския възрожденски комплекс "Софроний Врачански",
както и Историческия музей на гр.Враца, в който се съхранява Рогозенското съкровище. Куртпашовата кула е един от символите на град Враца. Намира се точно на входа на Регионалния исторически музей. Височината ѝ е 11 м, а стените са по 5,90 м. Кулата на Мешчиите или още известна като Часовниковата кула е сред символите на Враца Свободно време за обяд и разходка в центъра на града.Отпътуване за София късния следобед.

Цената включва
 Транспорт с лицензиран туристически автобус
 Посещение на м. Околчица
 Посещение на Черепишкия манастир „Успение Богородично
 1 нощувка със закуска в хотел 3* с панорамна гледка към скалите на Вратцата в околностите на Враца или Спа хотел в центъра на Враца с ползване на закрит басейн, сауна, парна баня и фитнес.
застраховка ”Медицински разходи и злополука ” с покритие 2000 евро
застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от *Закона за туризма;

 водач от агенцията

Цената включва
 Входни такси за посещаваните обекти;
 Разходи от личен характер;
 Входна такса за Пещерата Леденика - 9лв за възрастни и 7лв за ученици и пенсионери с включена беседа;
Входна такса за Историческия музей във Враца - 5лв за възрастни, 3лв за пенсионери и ученици;
Посещение на възрожденски комплекс "Софроний Врачански" – 2 лв
Организирана вечеря - 25 лв на човек

Доплащане:
Дете до 12г. пътуващо с двама възрастни – минус 30 лв;
Доплащане за единична стая – плюс 25лв;

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 35 ТУРИСТИ.

ПЪТУВАНЕТО С АВТОБУСИТЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПРИ СТРИКТНОТО СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ДЕЙСТВАЩИ В МОМЕНТА ИЗИСКВАНИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!

Начин на плащане:
При записване се внася пълната сума на екскурзията.
доплащане допълнителни услуги - 7 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи: 35 човека;
Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
Доплащане на  допълнителни услуги до 7 дни преди датата на отпътуване;
Лица над 69 год. възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.
Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Необходими документи: валиден документ за самоличност: 

Записване  сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; 

 Местата в автобуса са по ред на записване  

Такса отказ от тур.пътуване:

ако потребителя се откаже до 30 дни преди датата на отпътуване, той не дължи такса прекратяване 

ако потребителя се откаже от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

ако потребителя се откаже от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;

ако отказът на потребителя е  под 3 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Цената е промоционална и не се начисляват други отстъпки.

Уикенд Екскурзия и Релакс сред красотата на Врачанския Балкан ,
Посещение на пещерата Леденика ,Черепишки манастир и връх Околчица
една нощувка с Уикенд Екскурзия и Релакс сред красотата на Врачанския Балкан ,
Посещение на пещерата Леденика ,Черепишки манастир и връх Околчица
една нощувка с Уикенд Екскурзия и Релакс сред красотата на Врачанския Балкан ,
Посещение на пещерата Леденика ,Черепишки манастир и връх Околчица
една нощувка с
123.BG Ltd