Екскурзии Почивки Круизи

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
Море България 2019 Хотели ГЪРЦИЯ
2019
Почивки Турция
Ранни записвания
ИТАЛИЯ 2019 EГИПЕТ 2019 СПА хотели България Контакти

НОВО! БОСНА през СЕПТЕМВРИ 2018 в МОКРА Гора, Сърбия и КАМЕНГРАД с круиз по река ДРИНА!

3Нощувки 339 лв.
НОВО! БОСНА през СЕПТЕМВРИ 2018 в МОКРА Гора, Сърбия и КАМЕНГРАД с круиз по река ДРИНА!

НОВО! БОСНА през СЕПТЕМВРИ 2018 в МОКРА Гора, Сърбия и КАМЕНГРАД с круиз по река ДРИНА!

НОВО! От 21.09. до 24.09.2018 – потвърдено пътуване – има места!

в четири дни/ три нощувки - Босна и Херцеговина с круиз по реките: ЛИМ и ДРИНА, градовете на Костурица: Дървенград и Каменград и възможност да се посети столицата Сараево.

– всички нощувки са на едно място в СПА хотел COMSAR RUDO 4*, който е само на 30 минути от обектите, които посещаваме - градовете на Костурица: Дървенград и Каменград.

- само в тази програма се предлага круиз по реките Лим и Дрина

- пълен пакет, включващ закуски на богата блок маса, 2 стандартни вечери с включени 2 напитки по избор и богата празнична вечеря на блок маса с жива музика и НЕ лимитирани напитки!

Уникална цена -339 лева. 

Маршрут:
София - Чачак - Мокра Гора - Дървенград - Сараево - Вишеград - София

Продължителност:
4 Дни / 3 Нощувки

Вид транспорт:Автобус

Дати на отпътуване:21.09.2018 г.

СПА хотел COMSAR RUDO 4*, вижте хотела тук: https://hotelcomsarrudo.com/en/

 

1 ден: София – Чачак - Овчаро-кабларска клисура – Дървенград – Рудо – 490 км.

Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина, Рудо и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд ще посетим и слънчевия хълм, наречен Мечавник, където режисьора Емир Костурица построил своя Дървенград или още Кустендорф (от немски език - град край река). Прекрачвайки входа на Дървенград ще се озовете в друг свят – свят спокоен, приказен и подреден. В комплекса си има всичко, което ще намерите и в истински град – централен площад, улици, църква, кино, басейн и спа център, фитнес зала, два ресторанта, кафе-сладкарница, бар и дори затвор. Простото им изброяване обаче далеч не може да опише това, което Мечавник всъщност е. А именно – град, в който животът изглежда наистина е чудо! Свободно време да се насладите на атмосферата на чашка кафе и не пропускайте да опитате сочната баклава, която всички вкусили я туристи препоръчват! Преминаване на близката граница с Босна и Херцеговина и пристигане в град Рудо. Настаняване в СПА хотел Comsar Rudo 4*. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки по избор местно производство. Нощувка.

 

2 ден: Рудо – круиз по изумрудените реки: Лим и Дрина до Вишеград

Закуска. Свободно време за СПА развлечения в хотела или по желание и срещу доп. заплащане: круиз по реките Лим и Дрина до Вишеград с включен обяд. За първи път в България се предлага и единствено в тази програма се предоставя възможност за запомнящо се пътуване с корабче по живописната изумрудна река Лим, водеща началото си от езеро Плав в Черна Гора. В продължение на четири часа ще се насладите на несравнимата красота на последните 30 км. по течението на река Лим, включително и живописния каньон с дължина 7 км. (обща дължина на Лим - 220 км.). Ще достигнем и до мястото, където се Лим се влива в река Дрина, ще плаваме и във водите на Вишеградското езеро до Вишеград, където ще направим половин час почивка. Вълнуващото пътуване включва и вкусен обяд. Завръщане в хотела. Свободно време за СПА развлечения. ПРАЗНИЧНА вечеря на богата блок маса с НЕ лимитирани напитки алкохолни и безалкохолни местно производство и жива музика! Нощувка.

 

3 ден: Рудо – Сараево – Рудо – 240 км.

Закуска. Свободно време за СПА развлечения в хотела или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево.

Отличното местоположение на град Рудо в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите” – град, успял и след войната да съхрани своя „ориенталски” стил и външен вид. Сараево е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес православни храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка.

Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши.. Привечер завръщане в хотела. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки по избор местно производство. Нощувка.

 

4 ден: Рудо – Вишеград – Каменград/ Андричград – София – 490 км.

Закуска. В 09:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътна разходка във Вишеград. Вишеград ще ни впечатли със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните наричат Дрина още и с името „Зеленика”. Разходката ни започва от мостът, построен от Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 с ангария, събирана от сръбските села наоколо и дори от случайни сръбски пътници, попаднали не на място. Дълъг е 180 m и широк около 6 m, полегнал на 11 арки над реката. По средата на моста има изградени две тераси, това е капията. Тук по турско време, а и след това, е можело да седне местния вишеградчанин да пие кафе и да поклюкарства със съгражданите си. На едната от терасите се издига и стълб, на който е изписан стих (тара), на който пише кой е построил моста и кога, за прослава на името му и на творението. Тук са се окачали важните за града обявления. Все покрай реката ще достигнем до Каменград – другото творение на Емир Костурица. Гpадът е разположен върху полуостров образуван при вливането на река Ржава в Дрина и е направен от камък затова го наричат Каменград. “Много важно е този град от камък да бъде въплъщение на духа на творбите на Иво Андрич. Той е проектиран на базата на „Мостът на Дрина”, където различните различните епохи и различните периоди са оставяли своите следи”, казва Костурица.

Пристигане в София вечерта.

Пакетна цена на турист:
 
 
На турист в
двойна/ тройна стая
 
 
Единична стая
 
Дете до 06.99 г.
НЕ ползващо легло
с 2-ма възрастни в стая
 
Дете 07 – 11.99 г.
на доп. легло
с 2-ма възрастни в стая
 
315 лева до 15.08.2018
 
339 лева - редовна цена
 
399 лева до 15.08.2018
 
425 лева – редовна цена
 
 
 
130 лева
 
235 лева до 15.08.2018
 
259 лева – редовна цена

 

 

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3*

3 нощувки със закуски на блок маса в СПА хотел https://hotelcomsarrudo.com/en/

2 стандартни вечери 4-степенно меню с включени 2 напитки местно производство по избор

Празнична вечеря с жива музика, на богата блок маса с НЕ лимитирани напитки местно производство

СПА център: хидромасажна вана, сауна, парна баня, тепидариум и фитнес център

Посещение на етно селищата на Емир Костурица: Дървенград и Каменград

Застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 2000 евро в ЗК „Левинс”

 

Пакетната цена НЕ включва:

Входни такси за посещаваните обекти: Дървенград – 250 сръбски динара

Входни такси за обекти посещавани по желание

Круиз с кораб по реките: Лим и Дрина до Вишеград с включен обяд – 25 евро (минимум 20 туриста)

Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод – 20 евро (минимум 20 туриста)

Масажи в СПА центъра на хотела

 

Доплащане: медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!

 

ВАЖНО! Допълнителните мероприятия: круиз и екскурзия до Сараево се заявяват и заплащат в България!

 

Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 40 лева от цената!

 

Забележка: за пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. Застраховка!

Пътуващите със собствен транспорт се възползват от трансферите на място само ако има налични свободни места в автобуса!

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.

 

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

 

Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.

 

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Полезна информация:

 

Валута: 1 лев ~ 63.01 RSD (сръбски динара)

1 лев=1 КМ (босненска конвертируема марка)

 

България 12:00 часа – Сърбия и Босна и Херцеговина – 11:00 часа

 

Описание на СПА хотел COMSAR RUDO 4*, вижте хотела тук: https://hotelcomsarrudo.com/en/

 

Местоположение на СПА хотел COMSAR RUDO 4*: хотелът е разположен на територията на Република Сръбска в центъра на град Рудо, в непосредствена близост до границата със Сърбия. От съществено значение е и близостта на хотела до Вишеград (38 км.) и до столицата Сараево (120 км.). Следва да се отчете и красивата природа заобикаляща хотела и близостта на живописната река Лим.

 

На територията на хотел COMSAR RUDO 4*: напълно обновеният и комфортен хотел разполага с всички условия да задоволи различни интереси на туриста: бизнес пътуване, познавателен туризъм или почивка и активности сред природата (рафтинг по река Лим, пешеходни еко пътеки). Разполага с денонощна рецепция, конферентна зала, просторен ресторант с отлична кухня, дневен бар и СПА център. На територията на целия комплекс отлична и безплатна интернет връзка.

Настаняване в хотел COMSAR RUDO 4*: капацитетът на хотела е 27 помещения, от които 2 апартамента. Стаите са обзаведени с вкус и разполагат с: функционална баня с душ кабина и сешоар, LCD сателитна телевизия с избор от местни и чужди телевизионни канали, директен телефон, сейф и централна климатизация.

123.BG Ltd