Екскурзии Почивки Круизи

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
Почивки ГЪРЦИЯ
Лято 2018
Ранни записвания
ДУБАЙ 2018 Почивки Турция
Лято 2018
автобус и самолет
АНТАЛИЯ 2018
3,4,6,7 нощувки
самолет
Почивки в България
на море
Почивки ИТАЛИЯ
хотели самолет
Контакти

ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ,ДУРЪС

34Дни/3 Нощувки 305 лв.
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ,ДУРЪС

 ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ,ДУРЪС

ПРОГРАМА СОФИЯ-ДУРЪС-ТИРАНА-КРУЯ-БЕРАТ-СОФИЯ 
4 ДНЕВНА АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ/3 НОЩУВКИ БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД
 
Дата на тръгване:     06.04.–09.04.2018  
 
1-ви ден: София-Охрид -Дуръс
Отпътуване от София в 06:30ч. От паркинга пред НС „Васил Левски” Пътуване през Македония до Дурас. По пътя спирка в град Охрид за обяд и свободно време за разходка. Пристигане в Дуръс вечерта. Настаняване в хотела.  Вечеря. Нощувка.
2-ри ден: Тирана – Круя-Дуръс
Закуска. Свободен ден за  почивка или ♥по желание екскурзия до столицата Тирана и КруяОтпътуване за Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/. Отпътуване за столицата Тирана. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пешеходно–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време. Следва посещение на град Дуръс за вечерна разходка /включено в цената/.Туристическа обиколка в центъра на града  с разглеждане отвън на  Венецианската кула, православната църква Св. Асти и Св. Павел, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време .Свободно време за посещение на църквата или самостоятелна разходка в Дуръс. Връщане в хотела  Вечеря. Нощувка

3-ти ден:  Берат
Закуска. Свободен ден или преди обяд ♥по желание екскурзия до  Берат - Берат/Белиград – наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Отпътуване за Дуръс. Връщане в хотела за обяд Свободен след обяд за почивка или ползване на СПА центъра.Вечеря.Нощувка. 
4-ти ден: Дуръс –Скопие - София
Закуска. Отпътуване за България. По пътя-Бонус: посещение на град Скопие (Македония) и свободно време в македонската столица –посещение на „старата скопска чаршия” и разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.
Цени на спа хотел „Flower”5*:
Цена на пакет на човек със закуска и вечеря
Ранни записвания до дата 28.02.2018 год.
Редовни цени след дата 01.03.2018 год.
На човек в двойна стая
 305.00 лв 
 345.00 лв 
3-ти възрастен в двойна стая
 275.00 лв 
 315.00 лв 
Дете от 0 до 5,99 год. с 2ма възрастни в стая
 125.00 лв 
 145.00 лв 
Дете от 6 до 11,99 год. с 2ма възрастни в стая
 215.00 лв 
 235.00 лв 
Цената включва:
♥ Транспорт с лицензиран туристически автобус;
♥ Всички пътни и магистрални такси;
♥ 3 нощувки на закуски в хотел „Flower” 5* в Дуръс /категоризацията е определена по албанското законодателствo/http://www.hotel-flower.com/ ;
♥ 3 вечери, 1 от които с жива музика в ресторанта на хотела;
♥ Безплатно ползване на Спа-центъра на хотела;
♥ Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5 000 евро;
♥ Посещение на град Дуръс и туристическа обиколка в града;
♥ Бонус – посещение на град Охрид (Македония) на отиване;
♥ Бонус – посещение на Скопие (Македония) на връщане;
 Курортна такса за престоя в Албания;
♥ Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
Цената НЕ включва:
♠ Допълнителни екскурзии:
- ТИРАНА И КРУЯ : цена на екскурзията: 25 евро при минимум 20 желаещи
- БЕРАТ : цена на екскурзията: 20 евро  при минимум 20 желаещи;
♣ Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек;
♠ Доплащане за мед.застраховка за лица над 64 год. – 4 лева;
♠ Разходи от личен характер;
♠ Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
За желаещите да пътуват със собствен транспорт се приспадат 70 лева от цената и не се включва мед.застраховка.
Входните таски на посещаваните обекти са ориентировъчни. Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна от местните власти.
-Крепостта в Берат - 100 албански леки /≈ 1,5лв./
-Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
-Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
-Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /≈ 3лв./
Минимален брой записани туристи: 35 човека    
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 30% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 5 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната. Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
123.BG Ltd