Екскурзии Почивки Круизи

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ Лято 2018
Ранни резервации
ДУБАЙ 2018 EГИПЕТ 2018 СПА ХОТЕЛИ БЪЛГАРИЯ на МОРЕ
България
ЕКЗОТИКА VIP Контакти

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ГОЛУБАЦ, СЪРБИЯ – РИМСКИ КРЕПОСТИ НА ДУНАВ

3 Дни/2 Нощувки 185 лв.
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ГОЛУБАЦ, СЪРБИЯ – РИМСКИ КРЕПОСТИ НА ДУНАВ

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ГОЛУБАЦ, СЪРБИЯ – РИМСКИ КРЕПОСТИ НА ДУНАВ
ПРОГРАМА: СОФИЯ-СМЕДЕРЕВО-ПОЖАРЕВАЦ-ГОЛУБАЦ-ЛЕПЕНСКИ ВИР-ДЖЕРДАП /ЖЕЛЕЗНИ ВРАТА/-НЕГОТИН-СОФИЯ
 
Гергьовден е един от най-светлите и популярни християнски празници в средата на пролетта. Каним Ви да го отпразнуваме заедно сред красивата природа на величествената река Дунав. Подготвили сме специална програма за отбелязване на този прекрасен празник, при която освен, че ще се забавляваме ще открием много интересни археологически и духовни места, свързани с историята на Балканите от най-древни времена.

ДАТИ: 05.05 - 07.05.2018
3 ДНИ/2 НОЩУВКИ


Програма
1-ви ден: Отпътуване от паркинга на Национален стадион „Васил Левски” в 06:30 ч. по маршрут София-Калотина-Пирот-Ниш-Смедерево-Пожаревац-Голубац. По пътя ще направим спирка за обяд и почивка в Смедерево. Град Смедерево на 45 км от Белград- последната столица на средновековната сръбска държава. Свободно време за кратка разходка из центъра на града и посещение на крепостта разположена на десния бряг на река Дунав с прекрасна панорама към реката. Смедерево е стар винарски район. Тук можете да закупите вино от популярната марка „Смедеревка”, известна и зад пределите на Сърбия. Отпътуване за град Пожаревац, родно място на Слободан Милошевич, чието име е изписано с кръв в съвремената балканска история. Кратка фотопауза в града и посещение на Народния музей, където се съхраняват всички по-значими експонати от старите римски градове на Дунав в района. Продължаваме към Голубац. Голубац е село във Сърбия, до което се намира едноименна крепост от римско време. Тази крепост е българско владение от времето на Крум най рано през 803 и през Средновековието често премина от български в сръбски ръце и обратно. През 554-555 година от новата на мястото на близкото римско селище Cuppae, възниква град Колумбрия. Макар името Голубац да е сръбски еквивалент на българското име Гълъбец, а то своя страна точно да съответства на късноримското име Колумбрия. Тук е най-широката част на река Дунав, около 6 км., поради което в този район я наричат Голубачко езеро или „сръбско море”. Настаняване в хотел „Голубачки град”. Вечеря. Нощувка.
2–ри ден: Закуска. Свободно време или по желание /срещу заплащане/ - екскурзия до манастира Тумане и останките на стария римски град Виминациум с Мамут парк. Римският Виминациум е най-важното военно и цивилно укрепление на територията на римската провинция Мизия, за периода от първото до четвъртото столетие на новата ера. Градът е покосен от чума през 3 век и тук през 251 г. е построен мавзолея на римския войнишки император Хостилиан, починал в разгара на епидемията. Градът е постоянен лагер за VII Клавдиев легион. Разрушен от аварите и по-късно възстановен от Юстиниан I в 535 г. пр. Хр. като погранично военно укрепление. На 270 метра източно от мавзолея на Вименациум е открит напълно запазен скелет на мамут под земята, на възраст около 1 милион години /датиран от праисторическия период, миоцена/, и обявен за един от най-старите в света. Местните археолози му дават галеното име Вика. Палеонтологичния парк отваря врати през юни 2014 г. и е известен като "Мамут парк". Простира се на площ 1500 квадратни метра. Това е подземна пещера, в която се помещава Вика, разкопан през 2009 год., както и останките на други четири мамута разкопани две години по-късно, които са датирани на 180,000 години и носят имената: Носко, Търбушко, Чомла и Ленка. Отпътуване за манастира Тумане, където се намират мощите на Св. Зосим Синаит и е бил обител на крал Милош Обилич. Ще чуем интересни истории за миналото и историята на манастир, за различни човешки съдби при докосването им със светите мощи. Ще почетем празника на Св. Георги със запалване на свещ в светата обител и вкусен обяд по гергьорвси в битовия ресторант, в атмосферата на адаптирана стара воденица. Връщане в хотела. Свободно време до почивка. Вечерта - празника продължава с вечеря с жива музика в хотела. Нощувка.
3-ти ден: Закуска. Отпътуване за България по различен и интересен маршрут по посока на Лепенски вир и Железни врата. Отпътуване към Лепенски вир през Голубачката крепост, Национален парк „Джердап” и Джердапската клисура, при която ще видите уникални природни гледки по река Дунав. Крепостта Голубaц е построена през XIV век. Под стените й се намира място, посветено на полския герой Завиши Черния, загинал тук през 1428 година в битка с турците. Срещу Горубац, откъм румънската страна на реката, се издига стената Бабаджан, увековочена в картините на Джордж Кръстич. Комплексът Лепенски вир е уникално съкровище, носещо спомена на праисторическата култура. Тук са открити селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура на Лепенски вир, доказваща наличието на много древна цивилизация на Балканите. Пътя ни покрай реката продължава през най-интересната местност на Джердап – Казаните, най-голямата теснина и стръмнина на река Дунав. Тук величествената река е издълбала невероятен каньон. Фотопауза по пътя преди да достигнем най-големият хидроенергиен възел Джердап 1. Кратка спирка за снимки от вън на хидроцентралата. Отпътуване за България. Преминаване през ГКПП Брегово. Връщане в София през Видин и Богевград късно вечерта.


Цена на човек, за пакет, в лева ЦениНа човек в двойна стая  185.00 лева
3-то легло в двойна стая за деца над 7 год. и 3-ти възрастен  185.00 лева
Дете 7 г. с двама възрастни в стая, без ползване на отделно легло  130.00 лева
Доплащане за единично настаняване 95.00 лева 

 Цената включва:
- Транспорт с туристически автобус;
- 2 нощувки със закуски и 2 вечери /вечерята на Гергьовден е с жива музика/ в хотел „Голубачки град” http://hotelgolubacki.co.rs/;
- Посещение на град Смедерево и Пожаревац;
- Посещение на крепост Голубац, Лепенски вир и Железни врата;
- Медицинска застраховка с асистанс с 2000 евро покритие;
- Пътни и магистрални такси;
- Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
- Екскурзия до манастира Туманe и Виминациум с Мамут град, с включен гергьовски обяд - 30 лева - при минимум 20 човека /входните такси се заплащат отделно/; Обяда на манастира включва богата салата, домашно сирене, агнешко-чеверме, домашни питки, десет - плодова пита.
- Входните такси на посещаваните обекти /около 800 динара/;
- Разходи от личен характер;
- Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. -3 лева;
- Гарантирано настаняване на предни места до 3-та двойна седалка - доплащане 30 лева на пакет.


Хотел “Голубачки град” 2* – Хотелът се намира в Голубац, разположен на 20 метра от десния бряг на река Дунав, на входа на Железни врата. Пред него се простира дълъг 2 км кей, който предлага изглед към езерото Голубачка, широко 8 км. В близост се намира и крепостта Голубац от четиринадесети век, чиито останки са сред най-живописните паметници на нашето минало. Мястото е удобна отправна точка за посещение на много интересни археологически обекти в района. Река Дунав е богата на много сладководни риби и запалените риболовци могат да си опитат късмета. Голубачки град разполага с 50 стаи, 2 ресторанта, бар, заседателна зала, ТВ салон, фитнес. Панорамната гледка от ресторанта е една от- най-красивите на река Дунав. Богатото меню и любезен персонал ще направят престоя на гостите приятен в този хотел.


В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс:
1 евро = 118-120 динара
1 лев = 59- 61 динара
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на мероприятията в зависимост от възможностите на сръбските партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ с „Групама Застраховане“ ЕАД и номера на застрахователната полица е: 7500180000126/12.03.2018.

 

123.BG Ltd