Екскурзии Почивки Круизи

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
Море България 2019 Хотели ГЪРЦИЯ
2019
Почивки Турция
Ранни записвания
ИТАЛИЯ 2019 EГИПЕТ 2019 СПА хотели България Контакти

ЕГИПЕТ ЗЕМЯ НА ФАРАОНИ 2019 София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София Продължителност: 1

11 Дни/10 Нощувки 2895 лв.
 ЕГИПЕТ ЗЕМЯ НА ФАРАОНИ  2019 София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София

Продължителност: 1

Египет - приключения в земята на Фараоните, 2019

Круиз по Нил – реката на живота за 11 дни/10 нощувки

Програмите отново са с водач от България по време на цялото пътуване и престой, 11 дни / 10 нощувки и включено посещение и на Абу Симбел.
Програмата "3 в 1" включва всичко най-интересно, което може да се види в Египет: посещение на столицата Кайро, Александрия, Пирамидите в Гиза, Асуан, Луксор и Абу Симбел, както и почивка в курорта Хургада на база All Incl. и Круиз по река Нил с настаняване на кораб 5* Deluxe на база пълен пансион.

 Кайро – Александрия – Гиза – Асуан– Абу Симбел – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Хургада

Долината на Нил е една от люлките на човешката цивилизация. Египет е като един огромен оазис, образуван от щедрите и плодоносни наноси на река Нил, притиснат между безбрежните пясъци на Северна и Източна Африка. Тази велика цивилизация, този непрекъснат културен феномен, продължил 250 000 години, не биха могли да възникнат и просъществуват без животворните води на реката. Почувствайте силата на Нил и вижте великата цивилизацията, създадена от нея. 
Маршрут: София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София

Продължителност: 11 дни / 10 нощувки 

Периоди на пътуване:
23.02. – 05.03.2019/
23.03. – 02.04.2019
/ 26.10. – 05.11.2019/
23.11. – 03.12. 2019
 
ПРОГРАМА:
1-ви ден, 17.11.2018 София - Истанбул - Кайро 

Среща на Терминал 2 на летище София за полет в 09:50 ч. до Кайро, през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:30 ч. Посрещане от фирмата партньор.
Трансфер до Hotel Oasis 4*. Настаняване. Нощувка.  

2-ри ден, 18.11.2018 Кайро - Александрия (около 2,5 часа)
 
Закуска - хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря. 
Рано сутринта отпътуваме за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет.
 
  
Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г.
 
  
След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед ще видим новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека (не се влиза), в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в. “. 
Вечерта отпътуване за Кайро. Вечеря в хотела. Нощувка. 

3-ти ден, 19.11.2018 Кайро - Гиза - Асуан 

Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак 
 

Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан. 


4-ти ден, 20.11.2018 Асуан 

Закуска - влак, Обяд - местен ресторант, Вечеря - хотел 
 

След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида.
  
Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Настаняване в Basma Hotel 4* в Асуан.
Хотелът се намира на разстояние от: Nubian Museum - 0.2 км, Unfinished Obelisk - 0.8 км, Aga Khan Mausoleum- 1.4 км, Kitchener's Island - 1.8 км, Tombs of the Nobles - 2.8 км
Temple of Philae - 4.4 км, Aswan High Dam - 12 км
 
Свободно време в Асуан. Нощувка. 

5-ти ден, 21.11.2018 Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо 

Закуска - сух пакет, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб 
Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел - един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщия египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър. 
 
Връщане в Асуан. Настаняване на круизния кораб около 13:00 часа. Обяд на круизния кораб. Около 16:00 часа – плаване с фелука – египетска платноходка.
Връщаме се след час на кораба. Вечеря.
 
6-ти ден, 22.11.2018 Едфу – Есна - Луксор 

Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб 
14:00 часа отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът около 17:00 часа. Той е построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. 
Вечеря на круизния кораб. Отплаване към Едфу.
Нощувка на кораба в Едфу. 

7-ми ден, 23.11.2018 Луксор 

Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб 
След закуска, рано сутринта към 07:00 ч. посещение на Едфу. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. По обяд минаваме по шлюзовете край Есна. Следобед към 16:00 часа пристигаме в Луксор. Посещение на Храма в Луксор.
Нощувка на кораба в Луксор. 

8-ми ден, 24.11.2018 Луксор - Хургада (около 4 часа) 

Закуска - круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря - хотел 
Рано сутринта, след закуска освобождаване на кораба и
отпътуване за Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на магазин за алабастър.
 
 Обяд в местен ресторант.
После се отправяме към Карнак. Това е най - големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазин за папируси.
 
 Трансфер до Хургада. Пристигане в красивия курорт Хургада на брега на  Червено море в 22:00ч. Настаняване в хотел на база Аll inclusive. Нощувка в Caesar Palace Hotel and Aqua Park 5* в Хургада. 
 
Hotel Caesar Palace & Aqua Park 5* е построен в арабски стил, с модерно обзаведени стаи. Идеален избор за почивка. Хотелът предлага на своите гости: Аква парк с 13 басейна; 24 часова рецепция; лоби бар;бар на плажа;бар на басейна;главен ресторант; снек бар; шезлонги и чадъри (безплатни); гмуркане и водни спортове;анимация по време на престоя; детски клуб (04г.-12г.); детски площадки за игра; детски кошарки; водни пързалки; конферентни зали; плажен волейбол.
Фитнес; аеробика;плажно мини футболно игрище; билярд;
Wi-fi достъпен на рецепция;амфи театър с анимационна програма;билярд.
Услуги на хотела срещу доплащане: спа център; турска баня;парна баня; салон за красота; център за гмуркане; доктор.
Wi-fi (по стаите) – 35$ за седмица / 10$ за ден / 5$ на час
 
Хранене:
Главен Ресторант – Закуската в главния ресторант стартира в 07:00 ч. до 10:00ч.
Обядът се сервира от 12:30ч. до 14:30ч., а вечерята започва от 18:30 ч. до 21:00ч. Главният ресторант предлага различна интернационална кухня с различни видове ястия всеки ден. За вкусната храна се грижи добре подбран екип от майстор готвачи.Късна вечеря от 22:00 ч. до полунощ. Студена вечеря от 01:00 ч. – 05:00 ч. (сутринта).
Италиански ресторант – Срещу доплащане може да се насладите на вкусна италианска кухня. Италианският ресторант не влиза в концепцията на All Inclusive. Ресторантът работи от 18:30 ч. – 20:00 ч. и от 20:30 ч. – 22:00 ч.
Ориенталски ресторант – Насладете се на вкуса на арабската кухня в ориенталската обстановка на ресторанта. Ресторантът работи от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.
Азиатски ресторант – Вкусна Азиатска кухня се предлага от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.
Пицария – Пицарията предлага пици по Италианска оригинална рецепта.
Сладолед
 
Барове:
Lobby Bar: намиращ се на лобито на хотела. Лоби барът предлага напитки 24 часа.
Pool Bar: Барът на басейна предлага различни видове освежаващи безалкохолни и алкохолни напитки. Pool Bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.
Beach Bar: Ще имате възможност да се насладите на прекрасна гледка към Червено море с коктейл в ръка. Beach bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.
Диско Бар: Дискотеката на хотела отваря врати в 23:30ч. до и работи до като има клиенти.

9-ти ден, 25.11.2018 Хургада 

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада. 

10-ти ден, 26.11.2018 Хургада 
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада. 
  
11-ти ден, 27.11.2018 Хургада - Истанбул - София 

Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:45 ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05 ч. 
 
23.02. – 05.03.2019
23.03. – 02.04.2019
 26.10. – 05.11.2019
23.11. – 03.12. 2019
 
Дата
Възрастен в двойна стая
Единична стая
Възрастен на допълнително легло
 
 2895 лв.
 3223 лв.
 2875 лв.


Цената включва: 
·        Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
·        Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
·        Чекиран багаж 20 кг.
·        Всички трансфери описани по програмата
·        2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4*: http://www.oasis.com.eg/#/filter  или подобен
·        1 нощувка в спален вагон (настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан
·        Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан
·        1 нощувка със закуска и вечеря в Асуан - Basma Hotel 4* : http://basmahotel.com/или подобен
·        3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A оr Princess SarahII оr M/S Monaco, от Асуан до Луксор
·        3 нощувки на база всичко включено Ail Incl. в Caeser Palace Hotel and Aqua Park 5*: http://mirage-aqua-park.hurghada-hotels-info.com/en/ или подобен в Хургада
·        Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинкса и музея на Кайро
·        Обяд по време на тура в Кайро
·        Целодневен тур в Александрия с трансфери от/до Кайро
·        Обяд по време на тура в Александрия
·        Вечеря в Кайро, след тура до Александрия
·        Целодневен тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан
·        Обяд на круизния кораб след тура до Абу Симбел
·        Обяд в местен ресторант в Ден: 08
·        Посещение на храмовете в Ком Омбо и Едфу
·        Посещение на Луксор, Долината на Царете и Карнак
·        Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
·        Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
·        Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро;
·        Водач-екскурзовод от България по време на цялото пътуване и целия престой в Египет.

Цената HE включва: 
·        Допълнителни екскурзии
·        Лични разходи
·        Бакшиши за екскурзовода - $50
·        Входна виза за Египет –$ 25, заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
·        Доплащане за единично настаняване във влака – $ 30
·        Допълнително изхранване или напитки
·        Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.


Условия за записване и начин на плащане: 
·        Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
·        Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: 
·        Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
·        За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!
Вид използван транспорт: 
·        Самолет
·        Влак
·        Автобус
·        Круизен кораб
Полетно разписание: 
·        Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!
TK1028
17NOV
SOF
IST
09:50ч.
12:10ч.
TK 694
17NOV
IST
CAI
19:10ч.
20:30ч.
TK 703
27NOV
HRG
IST
03:45ч.
07:45ч.
TK1029
27NOV
IST
SOF
14:45ч.
15:05ч.
 
Анулации:
 
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 
до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
от 89 дни до 46 дни - стойността на депозита
от 45 до 0 дни: 100 % от договора
 
 
Забележки: 
·        Минимален брой туристи: 20 човека
·        Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване
·        При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
·        Полетните часове подлежат на препотвърждение от Авиокомпанията.
·        По програмата всички времена са местни.
·        Тур Операторът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
·        Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
·        Местната валута в Египет е Египетска лира. 1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,91 EGP
·        Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
·        Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за Tуризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.
·        Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
123.BG Ltd