Екскурзии Почивки Круизи

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
Море България 2019 Хотели ГЪРЦИЯ
2019
Почивки Турция
Ранни записвания
ИТАЛИЯ 2019 EГИПЕТ 2019 СПА хотели България Контакти

Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия

1Нощувки 50 лв.
Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия

 Международният детски санаторно - оздравителен комплекс
кк Камчия
 

Уникалният Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ е разположен в сърцето на българското Черноморие, на 25 км от Варна, сред чисти плажове, река и гора. Той предлага рекреация от ново поколение – съчетава красотата на природата и духа с модерната, екологична архитектура. Именно това прави „Камчия“предпочитана световна дестинация за целогодишен детски и семеен отдих, образователен, културен, спортен и медицински туризъм.“. Комплексът е собственост на Правителството на град Москва и е една от най-успешните реализирани руски инвестиции в България

Комплексът е сертифициран по стандарта ISO 9001:2000 за управление на качеството и по ISO 14001:2004 за управление на околната среда.

СОК „Камчия“предлага прекрасни възможности за почивка, отдих, детски лагери, зелени училища, лечение и рехабилитация, а така също и за делови срещи, семинари, симпозиуми, концерти, фестивал, изложби, конференции, конгреси, спортни тренировъчни лагери и състезания, занимания по интереси и провеждане на пълноценен учебен процес за ученици и студенти.

Той функционира целогодишно като може да приема едновременно до 2000 гости.
СОК „Камчия“ е уникален комплекс от нов тип – това е едновременно детски лагер, училище и дворец на творчеството.

Задачата на СОК „Камчия“ е да осигурява целогодишно условия за отдих и укрепване на здравето. Едновременно с това се предлагат образователни, културни, спортни и др. програми.
В зависимост от целевата група почиващи и техните конкретни медицински потребности са разработени и предлагат групови и индивидуални рехабилитационно-възстановителни пакети и процедури.
Комплексът се състои от четири бази: хотелски комплекс „Лонгоз“, детските оздравителни лагери „Радуга“ и „Черноморски“, и вилно селище „Пирин“. Всеки обект има собствена база за хранене. За поддържане на физическата форма за гостите работят спортни и СПА центрове. Всички сгради се намират в дъбова гора, поддържа се красив парк с ботанически кътове, еко-пътеки и беседки.
Лечебно-диагностичният и балнеологичен център „Здравец“ разполага с 14 консултативно-диагностични кабинета, клинична лаборатория, рентген. Рехабилитационната част на центъра предлага: физиотерапия, кинезитерапия, инхалации, водолечение и солариум. В центъра работят високо квалифицирани медицински експерти.
В Учебно-възпитателния център „Юрий Гагарин“, освен училището има Славянски център, Авиокосмически център с музей, Планетариум, площадка с телескопи и интерактивен аналог на космическия апарат СОЮЗ-ТМА. СОК „Камчия“ се превръща в едно истинско „Училище на бъдещето“, което формира грижовно отношение на децата към заобикалящия ги свят. Тук те изучават и осъзнават взаимовръзката „Човек-Земя-Космос“.
Спортен комплекс „Камчия“ отговаря на всички олимпийски стандарти – в него се провеждат национални и международни състезания, тренировки и спортни лагери. Закритата му част се състои от басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта, мулти-функционално поле с възможност за превръщането му в ледена пързалка и зали за различни видове спорт. Има и открити игрища за футбол, баскетбол, волейбол и тенис.
Уникалният Амфитеатър за 2000 зрители е перфектното място за провеждане на културни и обществени форуми, фестивали, конкурси.
Плажът е охраняван, и е един от най-красивите на Българското Черноморие. Там гостите на комплекса ги очаква ресторантски комплекс „Кристал“ с разнообразно меню и чудесна гледка към морето.
Заповядайте в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ - райско кътче за отдих, творчески и културен обмен, спорт и здраве.

  На 15 деца 1 ръководител се настанява за сметка на СОК «Камчия».

При организацията на детския отдих се отделя особено внимание на културните и анимационни програми. Провеждат се смени на различни тематики, за избор според интересите на всяко дете.
 
"Космосът и ние" е звездна смяна, в която освен игри, плаж и забавления, децата ще се "скачват" с Орбиталната космическа станция - това ще стане чрез практически тренировки с аналога на спускаемия космически апарат СОЮЗ-ТМА . По време на лагерната смяна, те ще научат много за чудесата на Вселената от наблюденията в Планетариума и обсерваторията. Предстои и увлекателна среща с един от тримата български космонавти в Музея на авиацията и космонавтиката.
Детска асамблея "Земята - нашият дом". Какво може да прави човекът, за да живее в хармония с природата, ще установяват младите изследователи, изучавайки човешката природа и дейност и последиците от нея. Под формата на игри, походи и експерименти, участниците в асамблеята ще търсят връзките на човека със Земята и Космоса. Ценностите на знанието, екологията и спортните умения ще са ръка за ръка в състезанието "Да спасим Земята".
"Говорим със света на руски език" ("С миром говорим на русском языке") - Руският език е на едно от първите места в света по популярност. Смяната е за всички, които искат да се докоснат до ценностите и богатството на руската култура и език. Те ще могат да се запознаят с традициите и обичаите, да научат неизвестни факти за творчеството на руските класици и самите тях. Ще участват в пресъздаването на шедьоври от руското театрално изкуство, танци, музикални творби. Ще общуват с приятели от различни страни, а езикът на общуване ще бъде руският език.
„Заедно в 21-ви век". Деца от различни страни и националности се събират в Камчия за да осмислят колко е важно да са заедно - заедно да живеят в мир, да работят, творят, да опознават света, да играят и се веселят, да постигат целите си, да споделят радости. Да осмислят, че от това взаимно приемане, приятелство и дружба зависи съдбата на човечеството, че от общуването им тук остават приятелства за цял живот. Очакват ги много творчески прояви, срещи с изявени личности и забавни приключения.
„Спортен калейдоскоп“ и „Музика и спорт“ са школи за бъдещи победители и програма за тези, които разбират, че здравето е висша ценност. В рамките на смяната ще има ежедневни спортни занимания, ще се проведе плажен турнир, образователна игра-щафета "Тайната на морските дълбини", танцов маратон "В ритъм със здравето". Децата ги очакват интересни игри, творчески и музикални вечери около лагерния огън.
Фестивал "Звездите на Камчия" очаква своите таланти през цялата година. В смяната могат да се включат всички бъдещи музиканти, певци, танцьори, художници и изобретатели. Децата не само ще творят, но и ще се подготвят за голямата сцена: с игрови програми, подготовка на сценарии, сценични изяви и дори изработване на костюми. Големи звезди на българската, руската и световната сцена ще споделят опит в майсторски класове за начинаещи, любители на изкуствата и науката. На финала ще се проведе бляскав концерт на лауреатите и церемония за награждаване. Ако предпочитате - може да бъдете сред щастливата публика.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ               

 

 
Вид на услугата
 
Единица
 
Цена за кол-во хора (лева/eвро)
 
1
 
2-24
 
24-48
 
48 и повече
Планетариум
прожекция
5.80/3.00
5.80/3.00
5.50/2.80
5.10/2.60
Обсерватория
час
4.90/2.50
4.90/2.50
4.70/2.40
4.50/2.30
Занятия на интерактивния спускаем космически апарат Союз-ТМА
час
19.60/10.10
19.60/10.10
18.60/9.50
17.60/90

Цени екскурзии 

 
Наименование на екскурзията
 
Цена на човек (евро/лв)
 
Описание
Екскурзия по комплекс „Камчия” с екскурзовод и разходка с моторни лодки по едноименната река Камчия
3.00€/6.00лв
Пешеходната екскурзия по комплекса включва интересна  образователна беседа за историята на построяването на СОК „Камчия”,  за  уникалния     биосферен резерват под защитата на ЮНЕСКО, в който обитават редки животни и птици, растат уникални видове растения, включени в Червената книга на Република България, а също и за едноименната река Камчия, която се влива в Черно море. След беседата за децата е предвидена  разходка по реката на специално предназначените  за туристите моторни лодки по река  Камчия .

 

Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия Международният детски санаторно - оздравителен комплекс кк Камчия
123.BG Ltd