Екскурзии Почивки Круизи

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100,
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ГЪРЦИЯ Лято 2018
Ранни резервации
ДУБАЙ 2018 EГИПЕТ 2018 СПА ХОТЕЛИ БЪЛГАРИЯ на МОРЕ
България
ЕКЗОТИКА VIP Контакти

Екскурзия до Остров Санторини 6 дни / 4 нощувки

6 4 Нощувки 469 лв.
Екскурзия до Остров Санторини
6 дни / 4 нощувки

о-в Санторини

6 дни / 4 нощувки/ 4 закуски

Екскурзия до Остров Санторини

 

3 НОЩУВКИ НА САНТОРИНИ хотел Levante Beach www.levante.gr/

1 НОЩУВКА В АТИНА в хотел Oscar 3 *** http://oscar.gr/en/

 

Програма:

Първи ден: Пловдив 22.00, София 24.00 от ст.”Васил Левски „
Отпътуване от Пловдив. Преминаване на гръцко - българската граница. Нощен преход.
Първи ден: Пристигане в Атина. Настаняване в хотела. В 14.00 Панорамна обиколка на Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език: Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най- богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07.25 ч. Пристигане на пристанището в Тира около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. Вечерта по желание организирана разходка до град Имеровигли, най-високата точка на калдерата, за едно незабравимо изживяване, където ще имате възможност да се насладите на спиращият дъха залез. Тръгва се в 17:30 часа, продължителност около 3 часа. Връщане в Камари. По желание посещение на гръцка традиционна таверна с жива музика, програма и танци. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Свободен ден за плаж или еднодневен обиколен тур на острова. При тази екскурзия ще посетите столицата Тира и градовете Ия, Фиростефани, Акротири и Пиргос, както и една забележителностите на острова – Червения Плаж. Наблюдаване залеза на слънцето в град Ия – една от най-големите атракции на острова. Изкачване на острова с магаре, една незабравима атракцията. Връщане в хотела. Продължителност 8 часа. Нощувка.

Пети ден :
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия с корабче до застиналия Вулкан Неа Камени и горещите извори. За екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка. /продължителност 4 ч./. Връщане в хотела. Свободно време. Следобед по желание посещение на Музей на Виното и нощна Фира. Продължителност 5 часа. Връщане в Камари. Свободно време. Нощувка.

Шести ден: Закуска. Свободно време за плаж и разходка. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч. Нощен преход до България. Пристигане в София, Пловдив.

 


Цена/ ДатаВъзрастен настанен с двойна стаяЦена за трети възрастенДете до 12 години настанено с двама възрастни
28.04.2017469 лева449 лева409 лева
02.05.2017469 лева449 лева409 лева
02.10.2017469 лева449 лева409 лева
06.10.2017469 лева449 лева409 лева

Цената включва:
· Транспорт с луксозен автобус
· 4 нощувки със закуски ( 3 НОЩУВКИ НА САНТОРИНИ И 1 В АТИНА в хотел Oscar 3 *** http://oscar.gr/en/ )
· Водач - придружител
· Фериботни билети и пристанищни такси
· Екскурзоводско обслужване
· Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 години
 
Цената не включва:
· Такси за вход в музеи, билети за градски транспорт и пр.
· Допълнителни екскурзии описани в програмата
· Панорамна обиколка в Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език 10 евро
· Гръцка Вечер с традиционни танци с програма и жива музика 25 евро на остров Санторини – богато меню и неограничено количество на местно вино
· Доплащане за единична стая 100 лева
· Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица от 65 до 79 години – 10 лева
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 15 дни преди датата на отпътуване.
Туроператорът има сключена застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД” Алианц България " с номер 13160153540000048.
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна

Описание на екскурзиите, невключени в пакетната цена:
Екскурзия до Вулкана и горещите извори
През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Продължителност: 3 ч.  Цена:  28 EUR
Еднодневен обиколен тур на Санторини
При тази екскурзия ще разгледаме  градовете: Тира, Ия, Пиргос, изкачване на най-високия връх на острова с манастира на пророк Илия.
Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини.
Над  скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира.
Ия се намира в най - северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, който е една от големите атракции на острова.
МУЗЕЙ НА ВИНОТО
Единствения в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини, от 1660 година до 1970 година.
Музеят е  създаден от любовта и желанието, от традицията да се  произвежда вино, която я има и до днес.
За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Музеят е бил създаден с ръчен труд, без помоща на тежки машини, тъй като пространството не го позволява. Било е много тясно и тавана е бил много нисък.
Всички инструменти и машини, които ще видите в музея са автентични и редки експонати. Машините, които са работили за миналите поколения, са останали да витаят в пространството.
В музея всички експонати са подредени хронологично. Стадиите на винопроизводството, както и всичкитмашини са в хронологичен ред. Редките експонати от машини и инструменти за винопроизводство, ще върнат посетителя в минала епоха, като обиколката ще приключи в кабинета на създателя на винарната Григориос Куцоянопулос, с всичките му лични вещи и специално бюрото му от 1870 година.
Накрая посетителя ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на три от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки един гост на винарната взима със себе си впечатления от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО.
Продължителност: 8 ч. Цена: 39 EUR с включени дегустация на вино и беседа във винарска изба.
Екскурзия до южната  част на острова
Тази екскурзия се организира в последният ден преди заминаването,за да могат туристите да видят и останалите забележителности на Санторини.  По време на нея се разглеждат град Месария с уникалната, по-строена през 1864 година църква „Свети Димитър“ и Архонтската къща на Георгиус Аргиру, построена в неокласически стил през 1888 година. Град Емборио, с обиколка на старата му част, едно удивително място, което оставя туристите без дъх и ги връща във времената на Веницианското владичество на острова. И не на последно място, град Периса, разположен от южната част на планината Месо Вуно, където могат да се видят руините на византийската базилика  „Агия Ирини“, дала името си на остров Санторини.
Продължителност: 3 часа Цена: 12 EUR
Екскурзия до Имеровигли
Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на калдерата, от където се открива великолепна гледка към столицата и Фиростефани. Разположен срещу останки от замъка  Скарос.
Продължителност: 3 ч. Цена: 10 EUR
Гръцка вечер с богата фолклорна програма, включено вино и плодова салата
Продължителност: 3 часа
Цена: 15 EUR
Литийно шествие по случай Разпети петък
Събитието обаче, което туристите могат да видят само на Санторини и само в град Пиргос е на Разпети петък. Организацията за този празник започва няколко дни предварително, като в нея взимат дейно участие всички мъже и младежи от градчето. Те подготвят хиляди малки метални кутии с вместимост 1-2 литра, които пълнят със специална горивна смес и така при запалването им се получават фенери. След това ги подреждат на всички равни и високи места из града,по стените на крепостта и на къщите,по парапетите на прозорците. Вечерта след 21.00 часа, от най-голямата църква в крепостта на Пиргос - „Успение Богородично“, потегля литийно шествие,начело с иконата на Богородица,след нея се носи голям дървен кръст и носилка със Светата плащеница или както гърците я наричат, “То Епитафио“.При самото потегляне започват да бият всички камбани в града и това е сигнал за младежите , по най-бърз начин да загасят лампите навсякъде и да запалят предварително поставените фенери. Получава се уникална гледка, за която колкото и да се пише,не може да се обясни, човек трябва да присъства там и в този момент, за да усети това невероятно изживяване. Църковната процесия обикаля град Пиргос, като спира за малко пред всяка една църква по пътя си. Цялото шествие е придружено с много църковни песни и хвърляне на цветя от присъстващите,а когато се стигне до площада,всички спират и носилката с плащеницата се вдига, за да могат вярващите да минат под нея с пожелание за здраве. Цялата церемония е уникална, осветения град може да се види от много места на острова,понеже е построен на висок хълм, а фенерите са многобройни. Всичко това се организира от около 20 години, но е много рекламирано и привлича хиляди посетители.
123.BG Ltd