Екскурзии Почивки Круизи

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
ДУБАЙ 2019 Хотели ГЪРЦИЯ
2019
Почивки Турция
Ранни записвания
ИТАЛИЯ 2019 EГИПЕТ 2019 СПА хотели България Контакти

жива музика и танци в Лесковец Сърбия

1 Нощувки 145 лв.
жива музика и танци в Лесковец Сърбия

Септемврийки уикенд  с жива музика и танци  в ЛЕСКОВЕЦ - Сърбия

дата по заявка  група

 Жива музика и танци в съседна Сърбия, в града известен като Царството на хубава сръбска скара и пивка ракия!

ПРОГРАМА: СОФИЯ-ПИРОТ-ЛЕСКОВАЦ-НИШ-СОФИЯ
 
ДАТА:      2018
 
1-ви ден  Отпътуване от паркинга пред национален стадион „В.Левски“ в София в 08.00 часа по маршрут София-Пирот. Кратка обиколка на града с посещение на: Старата крепост Калето, датираща от 14 век.  Наричат я още Момчилград, тъй като по време на изграждането й, Пирот е бил част от българските земи; Музеят на Понишавието, центъра на града и пазара. Свободно време за разходка на съботния пазар в Пирот. Около обяд отпътуване за град Лесковац- разположен на река Южна Морава. Настаняване в хотел "Pasina Cesma" -нов, модерен хотел, в хубав парк на около 10 км от центъра на града. Свободно време за почивка и разходка в град Лесковац и околностите му. Лесковац се намира в Югоизточна Сърбия и е разположен в Лесковската котловина. През града преминава река Ветерница. Според местна легенда в подножието на хълма в близост до днешния град е имало езеро, което пресъхнало и на същото място поникнало лесково дърво. Оттам произлязло и името на града — Лесковац. Посещение на руините при Царичин град. Царичин град се разпростира на 27 хектара и  е свързан с името на император Юстиниан І и развитието на Византия през 6 век. Разкопките тук са разкрили наистина цял един град-крепост, който е бил център на епископия. Както при „Цари мали град”, мястото тук представлява един чудесен наблюдателен пункт. Височината заема господстващо положение спрямо околните равнини и хълмове. Ясно се очертава главната улица на някогашния укрепен град. Виждат се основите на църкви. Християнски символи са запазени по различните находки. Има го и някогашният бунар. Останки от канализация са живо доказателство за високата степен на цивилизовано градоустройство по тези земи преди много векове. Връщане в хотела . Празнична вечеря в ресторанта с жива музика, вкусно приготвен бюфет и безлимитен алкохол.Нощувка.
 
2-ри ден  Закуска. Отпътуване за град Ниш - разположен в долината на река Нишава, в близост до точката й на вливане в река Южна Морава.  Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”.  Градът е основан от келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос - градът на Феите. Туристическа програма в град Ниш: –пешеходната обиколка включва:  площада на Освобождениетопаметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет. Свободно време за обяд и разходка до „Казанджийското сокаче“ - улица, известна със своите кафенета и с паметника на Стефан Стремац. Интересна е и чешмата в началото на улицата, на която са изписани имената на участниците в драмата около известната нишка красавица, позната ни от филма „Зона Замфирова“. Отпътуване за България в късния след обяд. Пристигане в София вечерта.
 
  
Цена: 145 лева на човек в двойна и тройна  стая
Доплащане за единично настаняване – 45 лева
 
 
Цената включва:
  транспорт с конфортен туристически автобус;
  1 нощувка със закуска в хотел "Pasina Cesma" в Лесковац;
  1 Празнична вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и безлимитен алколол;

  туристическа програма в Пирот;
  туристическа програма в Ниш;
  посещение на Лесковац Царичин град;
  екскурзоводско обслужване и водач от фирмата;
  медицинска застраховка с асистанс с покритие 2000 евро.
 
Цената не включва:
  входните такси на посещаваните обекти
  разходи от личен характер
  доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 год.- 2 лева.
 
 
 
Hotel “Pasina Cesma” – Leskovac - http://www.pasinacesma.com/index.php/en/
Хотел Pašina Česma е част от голям зелен комплекс в близост до град Лесковац. Той предлага ресторант в съвременен стил и просторни, климатизирани стаи с безплатен Wi-Fi достъп, плоскоекранен телевизор и тераса. Елегантните стаи в хотела са с подова настилка от мокет и самостоятелна баня, в която има халати, чехли и сешоар. Хотелът предлага рум-сървиз и безплатен паркинг.
Пред Pašina Česma има автобусна спирка. Хотелът се намира сред дъбови дървета и е на около 10 километра от Лесковац. Комплексът е разположен върху огромна зелена площ и включва две футболни игрища с естествена трева и трибуна за 700 души.Има мултимедийни, конферентни и банкетни зали, където могат да се провеждат различни бизнес и развлекателни мероприятия.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 работни дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащате: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 5 дни преди отпътуване.
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Сърбия няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
123.BG Ltd