Екскурзии Почивки Круизи

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
Почивки ГЪРЦИЯ
Лято 2018
Ранни записвания
ДУБАЙ 2018 Почивки Турция
Лято 2018
автобус и самолет
АНТАЛИЯ 2018
3,4,6,7 нощувки
самолет
Почивки в България
на море
Почивки ИТАЛИЯ
хотели самолет
Контакти

Китай - Великият триъгълник

9 Дни/6Нощувки 3597 лв.
Китай - Великият триъгълник

Китай - Великият триъгълник - от 15.04.2018 г.

Екскурзията е 9-дневна, с 6 нощувки в изпитани хотели 5* в Пекин, Сиан и Шанхай на база нощувка и закуска. Самолетните билети, летищните такси и всички турове са включени в цената. Групата е с водач от България, полетите са на Турските авиолинии.

Маршрут: София - Истанбул - Пекин – Сиан - Шанхай - Истанбул - София

9 дни, 6 нощувки, 6 закуски, 3 обяда, 4 вечери

9 дни / 6 нощувки
Дата: 15.04.2018 г.
Цена на човек в двойна стая: 3597 лв.

Тази 9-дневна екскурзия ще ви представи великия триъгълник на Китай: столицата Пекин – град с много забележителности и паметници от древността, в които е отразена историята на формирането на съвременния облик на Поднебесната;  Сиан – люлка на китайската цивилизация, най-величественият град в древността, дом на най-важното археологическо откритие на 20 век – Теракотената армия, и Шанхай -  гордостта на Китай.
      Пекин - тук толкова много грандиозни творения на човека предизвикват възхищение: Великата китайска стена, символ на древнокитайската цивилизация; летния дворец Ихъюан – най-големият в света император-ски парк и най-красивото място в Пекин; зимния дворец Гугун, известен като Забраненият град - най-големият дворцов комплекс в света  и храма на Небето – символ не само на Пекин, но и на цялата страна.
      Сиан – град с  3000 години история, от които 1000 години е бил столица на 13 императорски династии и контролирал пътя на коприната в течение на четири века.. Градът държи палмата на първенството по брой на културни и исторически паметници, най-грандиозният от които е Теракотената армия, построена преди 2200 години по заповед на император Qin (chin) - първия император, който обединил отделните княжества в империя и чието име е дало името на страната China.   
      Шанхай – красив, прекрасен град, в който  супермодерната архитектура е в симбиоза с многовековнитекитайски традиции; дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес.
 
15.04.2018-нд.   1 ден Варна / София Истанбул
В 15:50 ч. полет TK 1049 от  Варна, кацане в Истанбул в 17:00 ч.
В 21:40 ч. полет TK 1030 от София, кацане в Истанбул в 23:05 ч.
 
16.04.2018-пн. 2ден Истанбул→Пекин (вечеря)
В 01:25 ч. полет TK 20от Истанбул, В 15:25 ч. пристигане в Пекин – столица на Китайската Народна Република от 1949 г. със статут на град-провинция. Градът е бил столица на страната откакто монголците го избират за база на китайската част от тяхната империя. Сегашното наименование Пекин, което означава „северна столица“, е прието през 1403 г. от династията Мин. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря "Патица по пекински". Нощувка.

17.04.2018-вт. 3 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Строежът започнал по време на император Циншъхуан и завършил по време на династията Мин. Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо“ и „Водният куб”, построени за Олимпийските игри през 2008 г. Обяд. Посещение на летния императорски дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – бивша резиденция на последната императорска династия и най-големият дворцово-парков ансамбъл в Китай. Разположен е около езерото Кунмин и е създаден през 1750 г., когато император Цянлун, връщайки се от Ханджоу, заповядва да се направи езеро, напомнящо живописното езеро Сиху в Ханджоу. По случай 60-годишнината на майка си императорът издига Хълма на дълголетието (висок 60 м) и построява Чанлан – богато орнаментирана алея, покрита с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света (728 м), влязла в книгата за рекордите на Гинес. Връщане в хотела.*По желание, с доплащане - посещение на спектакъла "Легендата Конгфу".Нощувка.
18.04.2018-ср.   4 ден   Пекин ‒ Сиан        (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане отвън на новия национален театър. Закуска. Разходка по площад Тянанмън – най-големият всвета (побира 1млн. души). Построен е през 1651 г. и е разширен през 1958 г. По време на династиите Мин и Цин той е бил затворен за обществено ползване и е принадлежал само на императора, а от 1911 г. става достъпен за всички. Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра на площада се издига паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небесното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец. Посещение на Забранения град (ЮНЕСКО), известен като зимния императорски дворец Гугун – един от най-големите дворцови комплекси в света (9999 зали), перла в архитектурното изкуство на древен Китай. Построен е за 15 години (1406 1421 г.) и заема площ от 720,000 кв. м. Забраненият град е обграден от крепостни стени високи 7.9 м., дебели 8.62 м в основата, а в горната част 6.66 м. и се състои от външен и вътрешен двор. В течение на 500 год. той е бил резиденция на 24-ма императори от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г. Обяд. Разглеждане Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) един от най-значимите исторически паметници и един от най-красивите храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай (1420г.) за тържествени церемонии и молебени на императорите като върховни жреци. Храмът е ограден от стена, която на юг придобива квадратна форма, а на север – полукръгла. Това въплъщава древното китайско вярване, че небето е кръгло, а земята – квадратна. Оттук минските и цинските императори два пъти в годината отправяли молитви към небето за добра реколта. До 1916 г. територията на Небесния храм е забранена за достъп. В него имал право да влиза само императорът, тъй като само неговата особа се считала за свещена. Най-важната и впечатляваща сграда в комплекса – “Залата за молебен към Небето за добра реколта” е визитната картичка на Пекин. Уникална е стената на ехото.Трансфер до ж.п. гарата. В 17:30ч. отпътуване със скоростен влак G 669 от Пекин, пристигане в 22:53 ч. в Сиан - днес столица на провинция Шаанси. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
 
19.04.2018-чт.   5 ден   Сиан         (закуска, обяд)
Закуска.  Разглеждане на Сиан: Голямата пагода на дивата гъска Та Йен – символ на града, шедьовър на будистката архитектура, построена през 652 г. по желание на император Гаодзун, за да приюти сутрите (ръкописите) и картините, донесени от монаха Сюан Дзан от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници, където ще се запознаете с технологията, която е била използвана за направата на теракотената армия. Обяд. Разглеждане на Музея макет на гробницата на император Цин Шъхуан (управлявал е 246‒210 г. пр.н.е.), първият китайски император, обединил княжествата на Воюващите царства в империя. Посещение на Музея с теракотената армия (ЮНЕСКО) - най-сензационното откритие от 70-те години на миналия век. Досега са разкопани над 8000 фигури в естествен ръст на войни: генерали, офицери, пехотинци, стрелци, коне и каляски – истинско произведе-ние на изкуството отпреди 2200 години. Построена е по заповед на император Цин Шъхуан, за да го охранява в задгробния му живот, в който той искал да притежава същата власт и военна сила, които имал приживе. Най-удивителен е фактът, че император Цин, за да избегне човешки жертвоприношения за първи първи път замества живи хора – войници и императорски служители, с теракотени фигури.  Дотогава владетелите на династиите Шанг и Джоу винаги са погребвали живи хора заедно с починалия владетел. Всичките лица са различни, изработването на фигурите е отнело около 40 години, върху всяка има печат с името на човека, който я е произвел, а в изграждането ѝ са участвали повече от 720 000 строители. Връщане в хотела в Сиан. *По желание,  с доплащане ‒ посещение на „Танг шоу“, пищен спектакъл с костюми, музика и танци от времето на династията Танг. Нощувка.
 
20.04.2018-пт.   6 ден   Сиан Шанхай     (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение на градската стена на Сиан (ЮНЕСКО) най-голямото и напълно съхранено крепостно съоръжение в древен Китай е великолепен образец на фортификационното изкуство. Първоначално Сиан е бил заобиколен от крепостната стена, която сега го разделя на вътрешен и външен град. Южната и северната врати са главните входове за вътрешния град, а зад стените са сградите на съвременния град. Строежът е започнат около 1370 г. по време на династията Мин, като настоящата стената е построена върху много по-стара стена от 6 век.  Тя обгражда град с територия 36 кв. км. и е дълга 14 км, висока - 15-18 м,  дебела - 12-14 м и има около 6 000 бойни кули, а от върха на стената се открива прекрасен панормен изглед към целия град. Трансфер до летището. В 13:30 ч. полет MU 291 от Сиан. В 15:45 ч. кацане в Шанхай - най-големият град в Китай и един от най-големите гра-дове в света, разположен в делтата на река Яндзъ. Той е един от 4-те градове-провинции на централ-но подчинение в КНР, важен финансов и културен център на страната, а така също и най-голямото товарно пристанище в света. Наричат го „Париж на Изтока“, „китайският Чикаго“, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Градът е разделен на две части: Пуси (старият град, „на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град, „на изток от река Пу”).Вечеря. Нощувка.
 
21.04.2018-сб.   7 ден   Шанхай     (закуска, вечеря)
Закуска и посещение на храма на Нефритения Буда– най-големият действащ будистки храм на града. Построен е през 1882 г. по време на династията Сонг от будистката секта Чан, за да бъде вечен дом на двете нефритени статуи, донесени от Бирма - Седящия и Полегналия Буда. Свободно време в Чайнатаун старинният кварталс китни 3-4 етажни къщички и най-големият пазар, където се продава всичко на достъпни цени. След товаще се разходим по улица Нандзин, наричана“Първата улица на Китай” ― пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти и крайбрежния булевард с историческите сгради от 19 и 20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании, както и консулствата на Русия и Великобритания, издателства на вeстници, Шанхайският клуб, Масонският клуб и други култови сгради. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане – вечерна разходка с корабче по река Хуанпу, която ще ви представи пълния блясък на двата бряга на Шанхай. Нощувка.
 
22.04.2018-нд.   8 ден   Шанхай     (закуска, вечеря)
Закуска. Обиколка на модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун, известна като новият Хонконг на Китай, или „Главата на китайския дракон“, моста Нан Пу, тунела под река Хуан Пу. осещения по желание, които се заплащат на място: Океанариумаедин от най-големите в света, с най-дългият тунел под водата (155 м), откъдето ще наблюдавате многообразния морски свят, представен от над 15000 обитатели от различни райони на Световния океан; телевизионната кула “Перлата на Изтока” (II ниво - 263 м); Шанхайския Световен Финансов Център от наблюдателната площадка на 101-ия етаж (474 м) се разкрива красив изглед към целия град. Разходка из френския квартал и Син Тианди район с множество барове, ресторанти и бутици на известни световни фирми. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището. Полет TK 27 от Шанхай в 22:35 ч.
 
23.04.2018-пн.   9 ден  Истанбул  София / Варна
В 05:20 ч. кацане в Истанбул. В 07:50 ч. полет TK 1027 от Истанбул, кацане в София в 09:05 ч.
В 12:40 ч. полет TK 1049 от Истанбул, кацане във Варна в 15:05 ч.
 
група  15.04.2018 – 23.04.2018
в двойна стая
в индивидуална стая
3-ти възрастен
1839€ / 3597 лв.
2092 € / 4092 лв.
1839€ / 3597 лв.
 
Хотели:
Пекин – Ritan Hotel 5*
Сиан -  Titan Times  5*
Шанхай – Ocean Hotel 5*
 
Цените включват:
Самолетни билети София /Варна – Истанбул‒ Пекин / Шанхай – Истанбул – Варна / София с редовни полети на Turkish Airlines, включени летищни такси, чекиран и ръчен багаж
Самолетен билет Сиан - Шанхай с включени летищни такси, чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг.  
Билет за влака стрела Пекин – Сиан;
6 нощувки: 2 в Пекин, 2 в Сиан и 2 в Шанхай;
6 закуски, 3 обяда, 4 вечери;
Всички трансфери, екскурзии с местен екскурзовод и входни такси по програмата:
- целодневна екскурзия до Великата китайска стена и Летния дворец;
- целодневна екскурзия в Пекин – площад  Тянанмън, Забранения град и храма на Небето;
- целодневна екскурзия в Сиан – Пагодата на голямата дива гъска,  Музея-макет на император Цин Шъхуан и Музея на теракотената армия;
- посещение на градската стена в Сиан;
- целодневна екскурзия с автобус в Шанхай – Храма на нефритения Буда, Чайнатаун, ул. Нандзин, крайбрежния булевард;
- целодневна екскурзия в Шанхай - обиколка на модерен Шанхай, посещения по желание, френския квартал и Син Тианди;
Водач преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.
Допълнително се заплащат:
Виза за Китай: 148 лв;
Посещения по желание, които се заплащат с доплащането:
спектакъл Конгфу шоу в Пекин ‒ 78 лв.; спектакъл Танг шоу в Сиан – 56 лв.; разходка с корабче па река Хуанпу в Шанхай ‒ 76 лв.;Посещения по желание, които се заплащат на място:
Океанариума ‒ 160 юана; Телевизионна кула  (IIниво) ‒ 160 юана; Шанхайският Световен Финансов Център ‒ 170юана;
Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите:  35 щ.д.;
Лица над 70 г.  доплащат за медицинска застраховка: 19 лв.;
По желание астраховка отмяна или прекъсване на пътуване по независещи от клиента причини: от 2.7% до 1.5% от общата цена  - сключва се при записване и авансовото плащане.
При недостигнат мин. брой от 15 туристи – доплащане 82 лв.
Записване и плащане:
·   При записване: необходимите документи и депозит 665 евро / 1300 лв;
·   Доплащане: до 45 дни преди датата на отпътуване – 01.03.2018 г.
Китай - Великият триъгълник Китай - Великият триъгълник Китай - Великият триъгълник
123.BG Ltd