Екскурзии Почивки Хотели

Начало English Bulgarian Facebook
тел +359 2 980 00 32
mobile :+359 878 272 100
e-mail:office@bellatravel.eu
цена до:
Море 2021 Ранни записвания Спа Хотели
България
Хотели на Планина ДУБАЙ 2021 Хотели ГЪРЦИЯ 2021 Екскурзии 2021
BELLATRAVEL.BG
Контакти

 КОВИД -19 и Пътуванията 

 

Коронавирусът – как ще пътуваме

 

Информация от Министерството на Външните работи на  България  на интерактивна карта https://www.mfa.bg/bg/covid19map

Редът и условията за влизане, излизане, транзитиране и престой в Република България

Пресцентър Ежедневен трафик по ГКПП https://www.mvr.bg/

Сърбия отмени задължителния PCR-тест за български и други пристигащи граждани от България 14 Януари 2021
Считано от днес, 14.01.2021 г., Сърбия отмени изискването към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR-тест на влизане в страната.

Здравното министерство пусна пътуванията до Египет, Тунис и Мароко без карантина

31 мар 2021
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед във връзка с влизането в България от 1 април 2021 г. Заповедта виж тук. С нея отпада задължителната карантина при пътуванията на българите до Египет, Тунис, Мароко и още няколко африкански страни, в които няма сериозно разпространение на COVID-19. При пристигане у нас, хората ще трябва да си правят PCR тест до 24 часа и при отрицателен резултат, ще бъдат освобождавани от карантина, пише в т. 9 от заповедта. Може да влизат и директно с негативен тест от съответните държави, направен до 72 часа преди пристигането в България. Остров Занзибар (Танзания) и Кения остават с карантината от 10 дни.

Преди няколко дни правителството на Египет изпрати протестна нота до България за наложената 10-дневна карантина за връщащите се от страната туристи. В Египет са валидни противоепидемични мерки и е контролирано струпването на туристи на едно място. Прецизиран е капацитетът на гостите в хотелите и ресторантите, числеността на групите при транспортиране им по време на екскурзии, посещения на обекти и трансфери, пише в нотата. Натоварването на болничната система в Египет е слабо. Показатели, за които България към настоящия момент не може да регистрира за съжаление. В Кайро се намира един от най-големите центрове на Световната здравна организация.

За отпадането на карантината от Египет, Тунис и Мароко настояваха още туроператорите, които са планирали 45 полета само до Египет през април и май. Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, до доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор и до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Туроператорите и местните хотели са планирали достатъчно превантивни мерки за контрол с изискването за входно и изходно PCR тестване. Освен това вече има значителен брой ваксинирани българи, които искат да пътуват.

Мирослав Иванов

 

Къде и при какви условия можем да пътуваме в Европа

Европейската комисия стартира „Re-open EU“, уеб платформа, съдържаща важна информация за безопасното възобновяване на туризма в Европа в периода след COVID-19.за всяка държава-членка на ЕС е достъпна интерактивна карта, предлагаща актуализации на националните мерки и съвети за посетителите.

Проверете най-актуалната информация ТУК:  https://reopen.europa.eu/en

 

Кой ще носи отговорност, ако попадна под карантина, заради вируса?


При интерес от страна на Потребителя, Туроператорът следва да добави към договора за туристически пакет и застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“. Условията по нея се регламентират от Общите условия на застрахователя. В покритите рискове се включват медицински разноски и разноски за репатриране вследствие на злополука, както и дневни пари за болничен престой. В случай че на пътуващия му бъде наложена карантина от здравните власти на съответната държава, то посочен в Общите условия срок той или трето лице следва да се свърже със застрахователя на посочените в полицата телефони. По време на контакта се предоставят данни, свързани със застраховката, застрахования и застрахователното събитие. Подробни указания за това как бихте могли да сключите застраховка и какво следва да представите по време или непосредствено след застрахователното събитие, както и как бихте могли да претендирате обезщетението си, можете да научите от Общите условия на застрахователя по съответния продукт.
Съветът ни е пътуващите винаги да проявяват интерес към застраховката, тъй като тя е най – сигурният начин да получат обезщетение, в случай на неблагоприятно събитие

По повод отменени туристически пътувания поради извънредното положение в България,както и въведената извънредна епидемична обстановка на територията на страната до 14.06.2020 година

 Уважаеми клиенти,
Възможностите за избор са както следва:
Предложени са три варианта как туристите да си получат компенсации за провалените почивки до края на 2020 г., които приеха депутатите с промени в Закона за местните данъци и такси.

Вариант 1.Туристите да имат възможност за прехвърляне на резервацията по същата дестинация за месец септември и октомври 2020 или за същия период през април-май-юни 2021 година. Презаписване за нов период по друга програма, хотел избран от туриста. Прехвърлянето става по текущите цени за конкретния избор

Вариант 2 Внесените до момента авансово суми или суми по пълни плащания по резервации остават под формата на КРЕДИТЕН ВАУЧЕР за усвояване по услуги до 24 месеца. Туристите могат свободно да изберат програма, дестинация и хотел, по които да се запишат в този период

Вариант 3: Възстановяне на сумите по авансите и пълните плащания в срок до 12 месеца от датата на приключване на извънредното положение, като за целта се изготвя Споразумение за връщане на сумата, а до 5 дни преди фактическото възстановяване се издава съответното кредитно известие.

За всички резервации от средата на месец юни до края на годината към момента важат стандартните условия по договорите. При отказ на резервации от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ се следват Общите условия за пътуване: „В случай на направена и платена резервация по ранно записване, сумата се възстановява, до размера който е възстановен от съответния външен партньор – хотел или авиокомпания, но може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за анулация.

Вариантите са съобразени с препоръките на Европейската комисия и Инструкциите от МТ, съвместно с КЗП и действащото у нас законодателство – чл. 25 от закона за ИП и Закон за изменение и допълнение на Закона за здравето, параграф 12, т.16 от преходните и заключителни разпоредби. Те могат да бъдат променяни, съгласно последващи решения на законодателния орган или инструкции от компетентните органи, които ние следим ежедневно.
За справка ДВ бр.34/09.04.2020,изменен ДВ бр.44/13.05.2020, изменен ДВ бр.71/11.08.2020

За всякаква информация свързана с Сovid-19, относно възможности за пътуване, ползване на почивките, анулиране на резервации и др., моля свържете се с нас.

Поведение при кризисни ситуации
https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/situatsionen-tsentar/povedenie-krizisni-situatsii

Съобщения на Ситуационния център
https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/listing
 

 

www.bellatravel.bg

www.bellatravel.bg
Вижте новия ни сайт
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 

123.BG Ltd